Η προκήρυξη του Filiatra Run 2019

Η προκήρυξη του Filiatra Run 2019

Ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών με τη συνεργασία και υποστήριξη του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.), με αίσθημα ευθύνης και τιμής απέναντι στους δρομείς ανά την Ελλάδα, διοργανώνουν τον 3ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στα Φιλιατρά του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, με την επωνυμία «FILIATRA RUN 2019″.

Περιλαμβάνει: Αγώνα Δρόμου 21,5 χιλιομέτρων, Αγώνα Δρόμου 9,8 χιλιομέτρων, Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5,2 χιλιομέτρων, καθώς και Παιδικό Αγώνα 750 μέτρων (για μαθητές Δημοτικού).

Ο 3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Φιλιατρών θα διεξαχθεί με τους παρακάτω όρους:

 1. Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019
 2. Τόπος Διεξαγωγής: Φιλιατρά Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας
 3. Αφετηρία – ΤερματισμόςΚεντρική πλατεία Φιλιατρών
 4. Ώρα Εκκίνησης και Χαρακτηριστικά Διαδρομών:

16:45 | Αγώνας Δρόμου 21,5 χλμ

Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση) → Οδός Ι. Σπέντζα → Παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου → Παραλιακός δρόμος Λιμεναρίου – Στομίου → Παραλία «Στόμιο» → Δασικός δρόμος (ανατολικά της παραλίας) → Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδός 18 (Φιλιατρά – Αγρίλης) → Παράκαμψη προς Κάστρο των Παραμυθιών → Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδός 18 (Φιλιατρά – Αγρίλης) → Παραθαλάσσιος Οικισμός Αγρίλη → Παραλιακός δρόμος Αγρίλη (μέχρι την παραλία Βλάχου, όπου θα γίνει αναστροφή των δρομέων περνώντας πάνω από σημείο ελέγχου) → Επιστροφή από την ίδια διαδρομή (χωρίς την παράκαμψη του Κάστρου Παραμυθιών) → Τμήμα Παλαιάς Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας – Φιλιατρών (ξωκλήσι Αγίου Δημητρίου) → Εθνική Οδός Κυπαρισσίας – Φιλιατρών → Ομοίωμα Πύργου Άϊφελ → Οδός Αναπαύσεως → Στροφή αριστερά επί της οδού Ι. Σπέντζα → Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Τερματισμός)

Η διαδρομή των 21,5 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει ασφαλτοστρωμένους δρόμους συνολικής απόστασης 18,5 χιλιομέτρων, καθώς και βατούς χωματόδρομους συνολικής απόστασης 3 χιλιομέτρων, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με εξαίρεση το τμήμα από το 19οέως το 20οχλμ (ανηφορική κλίση). Διευκρινίζεται ότι στην παραλία «Στόμιο» θα γίνει κατάβαση σκαλοπατιών υψομετρικής διαφοράς 9 μέτρων.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της διασχίζει το παραλιακό μέτωπο των Φιλιατρών και περνάει από σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους.

Λεπτομέρειες της διαδρομής μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:sites.google.com/view/filiatrarun

17:15 | Αγώνας Δρόμου 9,8 χλμ

Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση) → Οδός Ι. Σπέντζα → Παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου → Παραλιακός δρόμος Λιμεναρίου – Στομίου → Παραλία «Στόμιο» (όπου θα γίνει αναστροφή των δρομέων περνώντας πάνω από σημείο ελέγχου) → Επιστροφή από την ίδια διαδρομή → Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Τερματισμός)

Η διαδρομή των 9,8 χιλιομέτρων είναι σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με εξαίρεση το τμήμα από το 8οέως το 9οχλμ (ανηφορική κλίση).

Η διαδρομή είναι πανέμορφη, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της διασχίζει το παραλιακό μέτωπο των Φιλιατρών.

Λεπτομέρειες της διαδρομής μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:sites.google.com/view/filiatrarun

17:15 | Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5,2 χλμ

Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση) → Οδός Ι. Σπέντζα → Παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου → Παραλιακός δρόμος Λιμεναρίου – Στομίου (όπου θα γίνει αναστροφή στα 2,6 χλμ) → Επιστροφή από την ίδια διαδρομή → Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Τερματισμός)

Η διαδρομή των 5,2 χιλιομέτρων, είναι σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με εξαίρεση το τμήμα από το 3οέως το 4οχλμ (ανηφορική κλίση).

Η διαδρομή είναι πανέμορφη, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της διασχίζει το παραλιακό μέτωπο των Φιλιατρών.

Λεπτομέρειες της διαδρομής μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:sites.google.com/view/filiatrarun

16:20 | Παιδικός Αγώνας 750 μ (για μαθητές Δημοτικού)

Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση) → Οδός Ι. Σπέντζα (έως διασταύρωση οδού Αναπαύσεως, όπου θα γίνει αναστροφή) → Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Τερματισμός)

 1. Δικαίωμα Συμμετοχής:

Αγώνας Δρόμου 21,5 χλμ: Ενήλικες από 18 ετών και άνω

Αγώνας Δρόμου 9,8 χλμ:Ενήλικες από 18 ετών και άνω

Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5,2 χλμ:Παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες

Παιδικός Αγώνας 750 μ:Παιδιά Δημοτικού (6 έως 12 ετών)

 1. Διακρίσεις – Έπαθλα:

Αγώνας Δρόμου 21,5 χλμ:Θα βραβευτούν οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης (δεν θα βραβευτούν και στις αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες).

Επίσης θα βραβευτούν και οι παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες:

Άνδρες:

Μέχρι 39 ετών

40 – 49 ετών

50 – 59 ετών

60 ετών & άνω

Γυναίκες:

Μέχρι 39 ετών

40 – 49 ετών

50 ετών & άνω

Αγώνας Δρόμου 9,8 χλμ: Θα βραβευτούν οι έξι (6) πρώτοι Άνδρες και οι έξι (6) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5,2 χλμ: Θα βραβευτούν οι έξι (6) πρώτοι Άνδρες και οι έξι (6) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Παιδικός Αγώνας 750μ: Δεν θα δοθεί κανένα έπαθλο στους νικητές του παιδικού αγώνα, καθώς θεωρούμε ότι όλα τα παιδιά είναι ίδια σε έναν αγώνα τρεξίματος ανεξάρτητα με το ποια θέση έλαβαν, και δεν τα βάζουμε στη διαδικασία του ανταγωνισμού από αυτή την ηλικία.

Όλοι οι τερματίσαντες στους ανωτέρω αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

 1. Δηλώσεις Συμμετοχής – Κόστος Συμμετοχής:

Συμμετοχή στους αγώνες 21,5 χλμ, 9,8 χλμ και 5,2 χλμ μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ ή στην ιστοσελίδα sites.google.com/view/filiatrarun.

Όσοι δεν έχετε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορείτε εναλλακτικά να επικοινωνήσετε με την RaceFinder (τηλ.: 216 9006272, e-mail: [email protected]) για τον αριθμό λογαριασμού που γίνεται η κατάθεση της εγγραφής.

Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα των 21,5 χλμ είναι 10,00 €.

Το κόστος συμμετοχής για τους αγώνες των 9,8 χλμ & 5,2 χλμ είναι 5,00 €.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές θα διατεθούν για κοινωνικό σκοπό, καθώς τα έξοδα της διοργάνωσης είναι ευγενική χορηγία του Δήμου Τριφυλίας.

Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, προκειμένου να διευκολυνθεί ο καλύτερος προγραμματισμός μας. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα θα γίνουν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μέχρι μισή ώρα πριν την έναρξή του.

Η συμμετοχή στον Παιδικό Αγώνα 750μ. είναι Δωρεάν και θα μπορέσετε να δηλώσετε επιτόπου στη γραμματεία του αγώνα λίγη ώρα πριν την έναρξή του.

 1. Γραμματεία – Παραλαβή Συμμετοχής:

Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chipηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το αναμνηστικό δώρο, από τη γραμματεία του αγώνα στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, από τις 15:00 μέχρι τις 16:15.

 1. Φύλαξη Προσωπικών Αντικειμένων:

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραδώσουν την τσάντα με τον ρουχισμό τους σε χώρο που θα τους υποδειχθεί. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους. Μετά τον τερματισμό, θα παραλάβουν την τσάντα με τον ρουχισμό τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

 1. Σταθμοί Υποστήριξης:

Θα υπάρχουν πέντε (5) συνολικά σταθμοί υποστήριξης.

 1. Χιλιομετρικές Ενδείξεις:

Ανά τακτά διαστήματα των διαδρομών των 21,5 χλμ και 9,8 χλμ θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.

 1. Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων:

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα Δρόμου 21,5 χλμ είναι οι τρεις ώρες, για τον Αγώνα Δρόμου 9,8 χλμ είναι οι δύο ώρες, ενώ για τον Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5,2 χλμ είναι τα 80 λεπτά.

 1. Ιατρική Κάλυψη:

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς (εθελοντές, γιατροί). Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, θα μεριμνήσει το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

 1. Εθελοντισμός:

Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και κατά την οργάνωσή τους, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα εθελοντισμού στην ιστοσελίδα sites.google.com/view/filiatrarun ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα των διοργανωτών. Σε όλους τους Εθελοντές θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, καθώς και υλικό (γιλέκο, σημαία κ.λπ.), τα οποία θα τους παραδοθούν πριν την έναρξη του αγώνα.

 1. Παροχές Διοργάνωσης:
 • Αναμνηστικό μετάλλιο
 • Σακίδιο πλάτης
 • Yamasiceteaσε διάφορες γεύσεις
 • Αθλητικό t-shirt(για τα παιδιά)
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Σταθμοί υποστήριξης
 • Φωτογραφικό υλικό
 • Δωρεάν γεύμα (μετά τον τερματισμό)
 • Μουσική εκδήλωση (μετά τις απονομές)
 1. Πληροφορίες – Επικοινωνία:

Ιστοσελίδα διοργάνωσης:  sites.google.com/view/filiatrarun

Σελίδα διοργάνωσης στο Facebook:  FiliatraRun

Email: [email protected] 

Τηλέφωνα: 6974048572 (Χρήστος Μητράκος), 6977459655 (Χρήστος Μπαρκάς)

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Taygetos Challenge 2022: Άνοιξαν οι εγγραφές!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Taygetos Challenge επιστρέφει! Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την διοργάνωση του 11ου Taygetos Challenge στις 26-27 Μαρτίου 2022 στην Καρδαμύλη της δυτικής Μάνης.

Οι εγγραφές άνοιξαν σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2021, και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις  11 Μαρτίου 2022.

Το Taygetos Challenge, με φόντο το πανέμορφο μανιάτικο τοπίο της Καρδαμύλης ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού, είναι από τους πιο επιτυχημένους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, θεσμός πλέον. Φιλοξενεί την αφρόκρεμα των αθλητών ορεινού τρεξίματος και παράλληλα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους όσους θέλουν να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία στην αγκαλιά του Ταϋγέτου μόνοι ή με την οικογένεια τους και την παρέα τους το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Η ιδέα του αγώνα εξαρχής είχε ως στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μάνης και την “άγνωστη” αυτή πλευρά του Ταϋγέτου, καθώς συνδέει κάποια από τα ομορφότερα και αρχαιότερα μονοπάτια της περιοχής, τα οποία ξεκινούν και καταλήγουν στην Καρδαμύλη. Το Taygetos Challenge, εδώ και δεκατρία χρόνια, συμβάλλει με ήπια μέσα, στη συντήρηση, την αναβάθμιση και προβολή των αρχαίων αυτών μονοπατιών ως ιδιαίτερο τμήμα της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του επετειακού 10ου Taygetos Challenge τον Μάρτιο του 2019, με ρεκόρ συμμετοχών, επισκεπτών και με την παρουσία όλων των μεγάλων αθλητών του ορεινού τρεξίματος και μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας,  η διοργάνωση του 2022 αποτελεί πρόκληση! Έτσι, για το 2022 το Taygetos Challenge εμπλουτίζεται με την προσθήκη ακόμα μιας διαδρομής!

Το “Taygetos Challenge” παρέχει την επιλογή των παρακάτω 4+1 αγωνισμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

 • Taygetos Marathon – 37 χλμ με θετική υψομετρική 2154μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2/3 των μονοπατιών του αγώνα διέρχονται μέσα από την προστατευόμενη ζώνη Natura 2000. Οι διαδρομές περνούν μέσα από το φαράγγι του Βυρού το οποίο πέρα από τη φυσική του ομορφιά, ξεχωρίζει και λόγω της ιστορικής του σημασίας καθώς κατά μήκος του διερχόταν η αρχαία Βασιλική Οδός που ένωνε την αρχαία Σπάρτη με το λιμάνι της Καρδαμύλης. Το πέρασμα από τα Ντουμπίτσια αποτελεί επίσης εμβληματικό τμήμα του αγώνα αλλά και της προστατευόμενης περιοχής: πρόκειται για ένα υψίπεδο με ιδιαίτερη χλωρίδα αλλά και απομεινάρια αλλοτινών καιρών, πεζούλες, κτίσματα και στέρνες, να συνθέτουν το φυσικό τοπίο. Μία από τις “μυστικές” γωνιές του Ταϋγέτου η οποία, καθόλου άδικα, έχει χαρακτηριστεί “Καταφύγιο Άγριας Ζωής”.
 • Taygetos Experience – 20 χλμ με θετική υψομετρική 1.731μ. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια διαδρομή επίσης απαιτητική, αν και με τα μισά υψομετρικά σε σύγκριση με το Marathon. Αν όχι για έμπειρους αθλητές σίγουρα για καλά προπονημένους. Υπάρχουν κοινά σημεία με το Marathon, όπως το πέρασμα από το φαράγγι του Βυρού και μέρος της διαδρομής του περάσματος από τα Ντουμπίτσια.
 • Για πρώτη φορά φέτος, Taygetos Basic 10 χλμ με θετική υψομετρική 460μ για όσους ξεκινούν τώρα το ορεινό τρέξιμο. Μια γεύση από τα καλντερίμια και τα πετρόχτιστα μονοπάτια, ιδανική για μια πρώτη αγωνιστική επαφή με το ορεινό τρέξιμο.

 • Taygetos Fun 5χλμ με θετική υψομετρική 201μ. H Fun διαδρομή κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται. Διασκέδαση και απόλαυση σε μια ήπια διαδρομή γύρω από την Καρδαμύλη. Θα έλεγε κανείς πως το να πάρει μέρος στη fun διαδρομή είναι οικογενειακή υπόθεση. Κατάλληλη για όλους, προσελκύει κάθε χρόνο κυρίως παιδιά και οικογένειες που θέλουν να συμμετέχουν στο δρώμενο και να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το μανιάτικο τοπίο. Η θέα αποζημιώνει τις ανηφόρες και τα περάσματα μέσα από ρεματιές και τα μονοπάτια κάνουν την εμπειρία αξέχαστη.
 • Vertical Speed – 650μ. με θετική υψομετρική 150μ. Να μια πρόκληση για μαραθωνοδρόμους! Συνηθισμένοι στις μεγάλες αποστάσεις, πόσο εύκολα μπορούν να διανύσουν μια γρήγορη αναβατική διαδρομή; Η συμμετοχή στο Vertical Speed είναι υποχρεωτική για τους αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν κατάταξη στο Taygetos Challenge το οποίο είναι ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων του Vertical που γίνεται το Σάββατο και μίας από τις διαδρομές της Κυριακής (Marathon, Experience, Basic).

Οι διαδρομές του αγώνα ακολουθούν άσφαλτο, πετρόκτιστα καλντερίμια, μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, φαράγγια και βραχώδες έδαφος. Είναι σηματοδοτημένες σε όλο τους το μήκος και δεν απαιτούν γνώσεις προσανατολισμού. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (χρωματιστές ενδείξεις σε βράχους) καθώς και το φυσικό τους ανάγλυφο όπου υπάρχει.

Τον αγώνα “TAYGETOS CHALLENGE” διοργανώνει η εταιρεία 2407 Outdoor Experience. Η εταιρεία έχει έδρα στην Καρδαμύλη, με δυο καταστήματα λιανικής προϊόντων outdoor στην Καρδαμύλη και ενοικίασης ποδηλάτου και ποδηλατικού εξοπλισμού στη Στούπα.

Η 2407 Outdoor Experience έχει διοργανώσει ήδη 10 επιτυχημένους αγώνες προσελκύοντας τους ελίτ αθλητές του ορεινού τρεξίματος. Επιπλέον, έχοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις και την τεχνογνωσία, διοργανώνει δραστηριότητες και εξατομικευμένες σχεδιασμένες ξεναγήσεις στην Μάνη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, όπως περιηγήσεις πεζοπορίας και ποδηλασίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.2407m.com

H διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19.

Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης του Αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας, οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Taygetos Challenge είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.taygetoschallenge.com/

Facebook: Taygetos Challenge

Instagram: @taygetoschallenge

Video διοργάνωσης επετειακού 10ου Taygetos Challenge 2019

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους από κοντά σε μια υπέροχη διοργάνωση.

Μείνετε συντονισμένοι…

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Το Ναύπλιο γιόρτασε την 6η διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου με την άλωση των ρεκόρ

Με την τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και το  πλήθος των εγγεγραμμένων – συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 1.100 δρομείς, από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, πάρα τις αντίξοες πρωινές καιρικές συνθήκες, με εξαιρετική επιτυχία ο 6ος Παλαμήδειος Άθλος.

Στις αγωνιστικές εκδηλώσεις και σε όλα τα αγωνίσματα μετείχαν και οι Ευέλπιδες με την διάκριση του σπουδαστεί της ΣΣΕ από την Σενεγάλη Tine Jean Bernard στην 2η Θέση του αγωνίσματος των 10χλμ.

Εξαιρετικά τιμητική για μια ακόμη χρονιά (από το 2014) για τις διοργανώσεις του Ναυπλίου η Συμμετοχή του Γρήγορη Σκουλαρίκη και της Ντενιζ Δημάκη. Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης έτρεξε τον Ημιμαραθώνιος μαζί με την Αγγελική σε χρόνο 1ωρ.22.15 αποσπώντας τον θαυμασμό! όλων μας.

Εκκωφαντική πτώση …ρεκόρ στο Ναύπλιο!

Τελικά εφέτος στους αγώνες του Ναυπλίου, στον Παλαμήδειο Άθλο, οι πολυάριθμοι δρομείς νίκησαν και την πανδημία και τα χρονόμετρα, καθώς τα ρεκόρ στον «Παλαμήδειο Άθλο»  (castle Run) «γκρεμίστηκαν» εκκωφαντικά!

Συνολικά 5 ρεκόρ αγώνων έγιναν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, αποδεικνύοντας ότι οι δρομείς (άντρες και γυναίκες) είναι έτοιμοι για όλα!

Στην Αγωνιστική Ανάβαση Κάστρου:

Στους άνδρες ο Γιώργος Διαλεκτός επιστρέφοντας στην κορυφή μετά το 2016, θριάμβευσε με νέο ρεκόρ της συνολικής διαδρομής 5χλμ. με 19.40 (παλαιό δικό του απ’ το 2016 με 19.53)! Στην «ανάβαση» όμως στο κάστρο με εντυπωσιακό χρόνο 7.09 ο Γιώργος Λουφέκης του πήρε το ρεκόρ (προηγούμενο 7.14/2016)!

Στις γυναίκες η Μαρία Μαλάϊ τα πήρε όλα απ’ τη προηγούμενη κάτοχο Νεφ. Παπαγεωργίου… Ρεκόρ διαδρομής με 23.16 (παλιό 24.02/2019) και ανάβασης με 8. 44 (παλιό 9.04/2019)!

Στον αγώνα 10χλμ.: η Ντενίζ Δημάκη σημείωσε το εντυπωσιακό 38.21 (προηγούμενο ρεκόρ Κατ. Μπερδούση 38.58 από το 2018) και λίγη ώρα μετά είδε την 12χρονη κόρη της (Λυδία Βαξεβάνη) να παίρνει την 3η θέση στη γενική κατάταξη των 5χλμ!

Ημιμαραθώνιος: Αξιοσημείωτη η επιτυχία ο χρόνος του νικητή του Ημιμαραθωνίου Ευαγγελου Μαλιόγλου 1ωρ.13.23 που ισοφαρίζει την 6η καλύτερη επίδοση στα χρονικά των  διοργανώσεων του Ναυπλίου! Και της Παναγιώτας Τόκα να είναι 3η συνεχή φορά στο βάθρο του «Παλαμήδειου Άθλου».

Αναλυτικά τα ανεπίσημα αποτελέσματα του 6ου Παλαμηδείου Άθλου https://www.nafpliocastlerun.gr/results-2021/

Την παραμονή του αγώνα η Λαμπαδηδρομία του κάστρου με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων να συμμετέχει τιμητικά για μια ακόμη χρονιά στην έναρξη των εκδηλώσεων μας ενέπνευσε και μας συγκίνησε.

Δρομείς έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα της ανάβασης του κάστρου στα πλαίσια του Παλαμήδειου Άθλου στην πόλη του Ναυπλίου που γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον Τούρκικο ζυγό ,Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021. Η αγωνιστική εκδήλωση, μοναδική στην Ελλάδα του είδους της με την άνοδο του κάστρου του Παλαμηδίου, που αριθμεί 999 σκαλοπάτια (850μ. με ανωφέρεια), και στη συνέχεια συνδυάζεται με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,15 χιλιομέτρων καθόδου από το κάστρο αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα 5 χιλιομέτρων., τον Παλαμήδειο Άθλο. Φέτος οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στο κοινωνικό έργου του συλλόγου «ΑμεΑ Αργολίδας» .Σε όλα τα αγωνίσματα συμμετέχει τιμητικά και η Σχολή Ευελπίδων.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το επιβλητικό και μοναδικό κάστρο του Παλαμηδείου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

 • την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και ιδιαίτερα την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα, τον Ιατρικό Σύλλογο και Φαρμακευτικό σύλλογο και τον ΣΥΦΑΠΕΛ, το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, το ΕΚΑΒ , το Ερρίκος Ντυνάν και τις διασωστικές εθελοντικές δυνάμεις της ΕΟΔ και του ΕΕΣ και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.
 • Το προσωπικό του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλίου που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση και όλους τους Εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι δήλωσαν ατομικά και ομαδικά το παρόν για να προσφέρουν στη Διοργάνωση.
 • Τους χορηγούς: ΦΟΥΓΑΡΟ, AMSTEL Free, Οικογένεια Χριστοδούλου. Τους Υποστηρικτές: ΒΙΚΟΣ, New Balance, Tottis

Τους Δημότες και Επαγγελματίες του Ναυπλίου για την υποστήριξη τους και όλους τους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, για την τιμητική για τον αγώνα μας συμμετοχή τους.

Καλή αντάμωση στον 7ο Παλαμήδειο Άθλο στις 27/11/2022,  μαζί με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την άλωση του Κάστρου και την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου

George Spyros
George Spyros
George Spyros

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend