Η TRANSITION SPORTS γιορτάζει την ημέρα της γυναίκας!

Η TRANSITION SPORTS γιορτάζει την ημέρα της γυναίκας!

Η Χάριετ Μπίτσερ Στόου, συγγραφέας του περίφημου ‘’Η Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά’’ και διάσημη υπέρμαχος της κατάργησης της δουλείας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Αμερική του 18ου αιώνα, είχε κάποτε πει πως  «οι γυναίκες είναι οι πραγματικοί αρχιτέκτονες της κοινωνίας».  Ένα απόφθεγμα που θα μπορούσε να αποτελεί και το ‘σλόγκαν’ της σημερινής μέρας  και της τεράστιας σημασίας της για τις γυναίκες ολόκληρου του πλανήτη!

8 Mαρτίου λοιπόν σήμερα και η Γυναίκα έχει την τιμητική της παντού στον κόσμο! Θεσμοθετημένη απ’τον ΟΗΕ το 1977, η Παγκόσμια Μέρα Της Γυναίκας συμβολίζει τον καρπό των μακροχρόνιων διαμαρτυριών των γυναικών της Ευρώπης και της Αμερικής στις αρχές του 20ου αιώνα, που εύλογα απαιτούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες εργασιακές συνθήκες και βέβαια το πολυπόθητο δικαίωμα ψήφου.

Τεράστια βήματα, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα

Πολλά και τεράστια βήματα έχουν γίνει από τότε για το θηλυκό γένος, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα αρκετό έδαφος για να κερδηθεί στον τομέα των γυναικείων δικαιωμάτων. Οι ευθύνες, οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις του τρόπου ζωής της σημερινής γυναίκας είναι πολλές και διάφορες, έτσι που το multi-task (η “πολυδιεργασία’’, δηλαδή το να καταπιάνεται κανείς με πολλές και διαφορετικές ενασχολήσεις μαζί) να αποτελεί πλέον το κύριο χαρακτηριστικό του. Οικογένεια, μητρότητα, καριέρα, κοινωνική ζωή είναι μόνο μερικές απ’τις παραμέτρους στις οποίες η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκρίνεται συνεχώς και οι οποίες επιβάλλουν προσαρμοστικότητα, διαρκή ροή ενέργειας, καθαρή κρίση και ενίοτε… γερό στομάχι και γερά νεύρα.

Εμείς στην Transition Sports, θέλοντας να αναδείξουμε τη σημασία του αθλητισμού, και ειδικότερα των multisports, σαν ‘αντίδοτο’ στους έντονους, έως συχνά χαοτικούς, ρυθμούς της ζωής της μοντέρνας Ελληνίδας (και όχι μόνο βέβαια Ελληνίδας), φιλοδοξούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικείων συμμετοχών στις δραστηριότητες αυτές, δίνοντας κίνητρο στις γυναίκες να ‘βγουν έξω’, να αθληθούν μέσα στη φύση –με όλα τα ευεργετικά οφέλη που αυτό συνεπάγεται, να αποβάλουν τις τοξίνες της καθημερινότητας και της αστικής ζωής μέσω της άθλησης, αλλά και να διευρύνουν την κοινωνικότητά τους γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και βιώνοντας νέες εμπειρίες!

Women Only στα events

Φέτος λοιπόν, προσθέσαμε στις ομαδικές μας συμμετοχές μια νέα κατηγορία, στην οποία θα αγωνίζονται αμιγώς γυναικείες ομάδες στις αποστάσεις Sprint και Ολυμπιακή των Τριαθλητικών μας events!  Women Only! (Yπενθυμίζουμε πως το 2017 είχαν προστεθεί στα ομαδικά οι νέες κατηγορίες ‘εταιρικό’ και ‘οικογενειακό’, στα δε ατομικά η κατηγορία ‘rookie’-πρωτοαγωνιζόμενου.)

Περαιτέρω, θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα δυνατό female community, προσκαλούμε όσες φίλες ασχολούνται με το τρέξιμο να έρθουν την προσεχή Κυριακή 11 του Μάρτη στο Σχινιά, στις εγκαταστάσεις Moraitis Beach, σε ένα γυναικείο free event για όλα τα επίπεδα, όπου θα τρέξουμε μαζί όσο θέλουμε και με το ρυθμό που θέλουμε, για να γιορτάσουμε τη σημαντική αυτή μέρα, να γνωριστούμε μεταξύ μας και μετά να διασκεδάσουμε δίπλα στη θάλασσα! Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το Pharmacy295 με δώρα και εκπλήξεις!

Σας περιμένουμε όλες την Κυριακή και ώρα 3 στον Σχινιά!

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: [email protected], 2294055965

 

 

Previous ArticleNext Article

Έναρξη εγγραφών για τους αγώνες “Ios Adventure” στην Ίο

Έναρξη εγγραφών για τους αγώνες “Ios Adventure” στην Ίο

H Ιος Περιπέτεια ΑΜΚΕ, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιητών,  διοργανώνει στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2018, το αθλητικό event «Ios Adventure» στο μοναδικής ομορφιάς νησί της Ίου.

Το αθλητικό πρόγραμμα είναι πλούσιο και περιλαμβάνει: αγώνες ορεινού τρεξίματος  14 & 24 χλμ, στα καλντερίμια και στα παραδοσιακά σοκάκια της χώρας, οι οποίοι εντάσσονται στο πρωτάθλημα Cyclades Trail Cup. Αγώνες κολύμβησης 1,5 & 3 χλμ στα καταγάλανα νερά του Μυλοπότα με τη συνεργασία του «Meltemi Watersports” καθώς επίσης και αγώνες αντοχής (κολύμβησης και ορεινού τρεξίματος) (Ios Challenge Regular & Ios Challenge Extreme). Μετά τον αγώνα, οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν στο μοναδικό Far Out Beach Club και να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και τη δυνατή μουσική, διασκεδάζοντας στο πιο κεφάτο καλοκαιρινό after race party.

Ημερολόγιο / Ανάλυση του προγράμματος:

7 Σεπτεμβρίου 2018

09:00-21:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου, για  τρέξιμο και κολύμπι

17:00-20:00 Τεχνική ενημέρωση, ομιλίες ελιτ αθλητών, pasta party

8 Σεπτεμβρίου 2018

06:30-07:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου από τη γραμματεία του αγώνα

07:30 Εκκίνηση διαδρομής ορεινού τρεξίματος 24 χιλιομέτρων

07:30 Εκκίνηση «Ios Challenge Extreme (3 χιλιόμετρα κολύμβησης και  24 χιλιόμετρα ορεινού τρεξίματος)

08:00 Εκκίνηση διαδρομής ορεινού τρεξίματος 14 χιλιομέτρων

08:30 Εκκίνηση «Ios Challenge Standard» (1,5 χιλιόμετρα κολύμβησης και  14 χιλιόμετρα ορεινού τρεξίματος)

9 Σεπτεμβρίου 2018

06:30-07:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου από τη γραμματεία αγώνα

07:30 Εκκίνηση αγωνίσματος κολύμβησης 3 χιλιομέτρων

08:30 Εκκίνηση αγωνίσματος κολύμβησης 1,5 χιλιομέτρων

10:00 Εκκίνηση διαδρομής 1 χιλιομέτρου για παιδιά

13:00 Απονομές – τελετή λήξης

Για τους αθλητές που θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα του event, έχουν εξασφαλιστεί μεγάλες εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, από τις εταιρείες «Blue Star Ferries» και  «Hellenic Seaways», ενώ πλούσια δώρα θα μοιράσει στους νικητές η εταιρεία «Terra Nation». Παράλληλα, αθλητές και εθελοντές, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κληρώσεις δώρων, τα οποία προσφέρουν οι εταιρείες «Medicore» & «LifeGreen»

Διαβάστε την προκήρυξη του event εδώ.

Το Cyclades Trail Cup είναι μια σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος που έχει ως στόχο την ανάδειξη των Κυκλάδων και των νησιών τους σε προορισμό εναλλακτικού, πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού. Το 2018 και για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Cyclades Trail Cup παρουσιάζει μια νέα σειρά εκδηλώσεων σε εναλλακτικούς προορισμούς με πρωτότυπες αθλητικές διαδρομές και με έντονες πολιτιστικές εμπειρίες, δίνοντας προτεραιότητα στα “μικρά” νησιά των Κυκλάδων.

Διαβάστε περισσότερα για το πρωτάθλημα Cyclades Trail Cup

Διαβάστε περισσότερα για το αθλητικό event Ios Adventure

Περισσότερες πληροφορίες – εισιτήρια: outdoor-activities.gr

 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (Προπώληση):

– Ios Trail Race 24km: 25€

– Ios Trail Race 14km: 20€

– Ios Swim 3km (T-Shirt): 10€

– Ios Swim 3km (Χωρίς T-shirt): 5€

– Ios Swim 1.5km (T-Shirt): 10€

– Ios Swim 1.5km (Χωρίς T-Shirt): 5€

– Ios Challenge Extreme (3km Swin, 24km Run) : 35€

– Ios Challenge Regular (1.5km Swim, 14km Run): 25€

Η Ναύπακτος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος τζετ σκι

Η Ναύπακτος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος τζετ σκι

Αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τζετ σκι 2018. Αγώνας που θα διεξαχθεί στην πανέμορφη Ναύπακτο, το άλλο Σαββατοκύριακο, 23-24 Ιουνίου. Μια διοργάνωση στην οποία θα δώσουν το παρών οι κορυφαίοι οδηγοί, κυνηγώντας την διάκριση, το βάθρο και τους πολύτιμους βαθμούς, στην διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή, στις 5 αγωνιστικές κατηγορίες.

«Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει στην περιοχή μια διοργάνωση τζετ σκι και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. Ο Δήμος έχει δημιουργήσει παράδοση στον εναλλακτικό τουρισμό και επιλέγουμε και στον χώρο του αθλητισμού να φιλοξενούμε και διοργανώσεις αθλημάτων που δεν περιλαμβάνονται στα λεγόμενα “μεγάλα”.

Η Ναύπακτος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σύψας που συμπλήρωσε: «Από την πλευρά μας κι αυτή την φορά θα προσπαθήσουμε να γίνει μια όμορφη διοργάνωση και οι φιλοξενούμενοί μας να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είμαι σίγουρος ότι το θέαμα θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό μιας και θα δώσουν τα παρών οι κορυφαίοι οδηγοί τζετ σκι της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοΐας (ΕΛΤ) Παύλος Χριστόπουλος είπε: «Η Ναύπακτος είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός, πολύ κοντά πλέον στην Αθήνα και μ’ αυτό το σκεπτικό και επιλέξαμε να διοργανώσουμε εκεί τον 2ο αγώνα της χρονιάς και του Πρωταθλήματος. Υπάρχουν κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά, έχοντας την βοήθεια και υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας αλλά και του Λιμεναρχείου».

Το Σάββατο (23/06) οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16:00 και την Κυριακή (24/06) στις 10:00.

Τρίαθλο στη μαγευτική Λίμνη Δόξα στις 7 Ιουλίου από την Τransition Sports

Τρίαθλο στη μαγευτική Λίμνη Δόξα

Το Σάββατο 7 Ιουλίου η Transition Sports by Pharmacy295 μεταφέρεται σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, στην Ορεινή Κορινθία, στη Λίμνη Δόξα. Με φόντο ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιά  και για 7η συνεχή χρονιά, η Τransition Sports by Pharmacy295 με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και  σε συνεργασία με τον Δήμο Σικυωνίων και λοιπούς τοπικούς φορείς, σας επιφυλάσσει μια συναρπαστική τριαθλητική συνάντηση! Σε υψόμετρο 900μ., μέσα στα έλατα, η Λίμνη Δόξα δεν θα μας υποδεχτεί μόνο για ένα ξεχωριστό αγώνα μέσα στη φύση, αλλά και για μια φανταστική απόδραση από την πόλη, αφού απέχει μόνο 2 ώρες απ’ την Αθήνα!!!

Αθλητές, οικογένειες με παιδιά, παρέες και επισκέπτες θα ενθουσιαστούν απ’ τη μαγευτική αύρα της τοποθεσίας και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες παράλληλες δράσεις πλάι στην πανέμορφη λίμνη! Να απολαύσουν τη μοναδική ζωντάνια και την ιδιαιτερότητα του αγώνα, ο οποίος γίνεται μέσα στη δροσιά του απογεύματος! Και να γευτούν τα πολλά και διάφορα τοπικά προϊόντα, μαζί με τη γλεντζέδικη ατμόσφαιρα στο Φενεό! Γιατί εκεί θα διασκεδάσουν όλοι μαζί μετά τον αγώνα σε ένα μοναδικό award ceremony στην παραδοσιακή ταβέρνα «Τρίκρηνα» με τα απίστευτα κρέατα και τα πεντανόστιμα φαγητά! Όσο για το σούπερ φινάλε του Σαββάτου, το γλέντι θα συνεχιστεί στο παραδοσιακό χωριό Γκούρα απ’ τις 11 το βράδυ και μετά στο μπαρ του Μπρούκλη, σε ένα απόλυτο fun πάρτι με τη Μαρία Παπιδάκη στα ντεκ της μουσικής

Εκτός από την τόσο ξεχωριστή αγωνιστική διαδρομή μέσα και περιμετρικά της λίμνης, ο αγώνας θα διεξαχθεί σε φιλικές και απόλυτα ασφαλείς συνθήκες! Η απόσταση θα είναι sprint  (750 μ. κολύμπι, 20 χιλ. ποδήλατο, 5 χιλ. τρέξιμο), το τρέξιμο και το ποδήλατο γύρω από τη λίμνη σε άσφαλτο και σε φλατ έδαφος, ο δε αγώνας θα είναι non-draft  και με κριτές ως προς το ποδηλατικό σκέλος.

Πρόγραμμα Αγώνα και Παράλληλες Δράσεις

Σάββατο:

12:00 – 16:30 Γραμματεία

17:45 Race Briefing

18:00: Εκκίνηση

21:00: Απονομές στα ‘Τρίκρηνα’

11:00 Πάρτυ με Μαρία Παπιδάκη

Κυριακή:

9:30-12:00

Recovery swim

Yoga

SUP

Kids’ kayak

Επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου

Send this to a friend