Γιατί ενώ κάνετε δίαιτα, χάσατε τα πρώτα κιλά και μετά… κολλήσατε;

Κάνατε τις απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα διατροφής σας, εξασκείστε σε τακτική βάση, έχετε χάσει ένα μεγάλο μέρος από το περιττό λίπος, ωστόσο δεν λένε τα φύγουν τα τελευταία 10 κιλά για να πετύχετε τον αρχικό σας στόχο.

Ο Michelle Roots, ειδικός σε θέματα γυμναστικής και διατροφής, αναφέρει πως «πολλοί άνθρωποι βασίζονται απλά στην μείωση των θερμίδων που παίρνουν ημερησίως ώστε να χάσουν τα περιττά κιλά. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει στο αρχικό στάδιο μιας δίαιτας, ωστόσο όσο προχωράει το πρόγραμμα που ακολουθεί κάποιος, θα πρέπει να δίνει μεγαλύτερο βάρος στην παρακολούθηση των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπαρών που περιέχουν οι μερίδες που καταναλώνει».

Κάποιες αλλαγές σε καθημερινές συνήθειες όπως για παράδειγμα ο περιορισμός του αλκοόλ, η μεγαλύτερη κατανάλωση νερού και ο ύπνος σε λογικές ώρες, μπορούν να συμβάλουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης είναι σημαντικό να μην αποθαρρύνεστε όταν δεν βλέπετε γρήγορα αποτελέσματα, η αποφασιστικότητα και η επιμονή είναι δύο βασικά στοιχεία προκειμένου να φτάσετε στον στόχο. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα απαλλαγείτε από τα τελευταία 10 κιλά που σας ταλαιπωρούν.

Ακολουθούν ορισμένοι πιθανοί λόγοι

Δεν πίνετε αρκετό νερό: Υπάρχουν φορές που μπερδεύετε το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας, ειδικά αν δεν πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα. Προσπαθήστε να πιείτε νερό πριν από ένα γεύμα αλλά και κατά την διάρκεια αυτού ώστε να νιώσετε το αίσθημα πληρότητας. Αυτό βοηθά συχνά να αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων μερίδων φαγητού αλλά και της επιλογής κάποιου σνακ.

Τρώτε μέχρι να φουσκώσετε: Θα πρέπει να τρώτε μέχρι να γεμίσετε κατά 80% το στομάχι σας και προσπαθήστε να μασάτε χωρίς καμία βιασύνη. Αν τρώτε βιαστικά τα στομάχι δεν έχει αρκετό χρόνο στην διάθεσή του να δώσει την εντολή στον εγκέφαλο πως είστε πλήρεις.

Δεν παίρνετε αρκετές πρωτεΐνες: Δεν αρκεί να ελέγχετε μόνο τις θερμίδες που καταναλώνετε σε ημερήσια βάση αν θέλετε να χάσετε βάρος. Το ίδιο σημαντικός είναι ο έλεγχος  του ποσοστού πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλών λιπαρών.

Τρώτε πολλά σνακ: Aν νιώθετε την ανάγκη να φάτε κάποιο σνακ ανάμεσα στα γεύματα, αυτό ισχύει είτε επειδή δεν τρώτε σωστές μερίδες, είτε επειδή δεν πίνετε αρκετό νερό ή απλά επιλέγετε το σνακ επειδή εκείνη την ώρα βαριέστε και δεν έχετε τι να κάνετε.

Δεν σηκώνετε βάρη στο γυμναστήριο: Δώστε έμφαση στην προπόνηση με στόχο την ενδυνάμωση αν δείτε πως δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τα τελευταία 10 κιλά που σας ταλαιπωρούν.

Τρώτε μεγάλες μερίδες φαγητού: Πολλές φορές το παρακάνετε με τις ποσότητες φαγητού ακόμη και όταν πρόκειται για υγιεινές τροφές. Ελέγξτε τις μερίδες που καταναλώνετε αλλά και την περιεκτικότητά τους σε μακροθρεπτικά συστατικά.

Παραλείπετε γεύματα: Oσοι παραλείπουν το πρωινό απλά καταλήγουν να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αργότερα μέσα στην ημέρα. Το πλούσιο πρωινό βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας, ενώ σας παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια για να βγάλετε την ημέρα.

Αγχος και έλλειψη ύπνου: Oταν έχετε στρες το σώμα απελευθερώνει μα ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη η οποία προκαλεί αύξηση της πείνας αλλά και της αποθήκευσης λίπους. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν κοιμάστε επαρκώς. Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι συχνά κάνετε λάθος διατροφικές επιλογές.

Παίρνετε θερμίδες σε υγρή μορφή: Μην ξεχνάτε πως η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, σόδας και καφέδων με ζάχαρη, δεν βοηθούν στην προσπάθεια που κάνετε να χάσετε περιττά κιλά. Επίσης προσέξτε τα θερμίδες που περιέχονται σε διάφορα ενεργειακά ποτά αλλά και στα smoothies.

Δεν κάνετε εναλλαγές στο πρόγραμμα γυμναστικής: Είστε επί 30 λεπτά στο ελλειπτικό ή παρακολουθείτε συνεχώς το ίδιο μάθημα της γιόγκα; Προσπαθήστε να εμπλουτίσετε το πρόγραμμα εκγύμνασης προκειμένου να «ταρακουνήσετε» το σώμα σας και να του δώσετε την ώθηση στην προσπάθεια απώλειας κιλών.

Πηγή: theactivetimes.com

Previous ArticleNext Article

“Εφυγε” από τη ζωή ο Θοδωρής Διαμαντόπουλος

Μια ακόμη σημαντική απώλεια μετράει από σήμερα η οικογένεια του ελληνικού στίβου, αφού έφυγε από τη ζωή μία σπουδαία προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με αδιάλειπτη προσφορά στο χώρο του στίβου, ο Θοδωρής Διαμαντόπουλος.

Στην πολύχρονη παρουσία του στο χώρο του αθλητισμού, διατέλεσε πρόεδρος του ΓΑΣ Αρχέλαου Κατερίνης, αλλά και για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας- Ημαθίας. Στη διάρκεια της θητείας του ανέλαβε σπουδαίες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών μαραθωνίου, διεθνείς και Βαλκανικούς αγώνες και φυσικά μεγάλο αριθμό Πανελληνίων και περιφερειακών διοργανώσεις στην πόλη της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής δράσης του.

Ο Θοδωρής Διαμαντόπουλος αγάπησε και στήριξε τον αθλητισμό της χώρας και της πόλης Κατερίνης και πρόσφερε σπουδαίο έργο, ενώ εξίσου σπουδαία ήταν και η επαγγελματική του δράση ως τοπογράφος μηχανικός. Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε αθλητής ποδοσφαίρου στον Πιερικό και του στίβου στον αγαπημένο του ΓΑΣ Αρχέλαο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους, αλλά και σε όλη την οικογένεια του ελληνικού στίβου, που έχασε έναν σπουδαίο υποστηρικτή και φίλο.

Συλλυπητήριες επιστολές εξέδωσαν τόσο η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και ο το διοικητικό συμβούλιο του ΓΑΣ Αρχέλας Κατερίνης.

φωτογραφία: https://www.olympusmera.gr/

Πότε “ασπρίζει” η σοκολάτα και τι σημαίνει όταν συμβαίνει αυτό;

Όταν μια συσκευασία σοκολάτας έχει μείνει μία ανοιγμένη στο ντουλάπι για αρκετό καιρό, τότε όταν την αναζητήσετε θα δείτε ότι η σοκολάτα έχει ένα ελαφρύ άσπρο χρώμα. Γιατί άραγε σμβαίνει αυτό;

Η απάντηση είναι ότι πρόκειται απλά για λεύκανση της λιπαρής ουσίας και έχει να κάνει αποκλειστικά με τον τρόπο με τον οποίο την έχετε αποθηκεύσει.

Αν δηλαδή αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας πλάκες σοκολάτας σε υπερβολικά κρύα ή υπερβολικά ζεστά μέρη, τα λιπαρά της σοκολάτας διαχωρίζονται από το υπόλοιπο “σώμα” της και ανεβαίνουν στην επιφάνεια, γίνονται κρύσταλλοι και δημιουργούν κάτι σαν στρώμα λευκής πούδρας.

4 λόγοι που η σοκολάτα είναι ευεργετική για τους δρομείς

Βέβαια, πρέπει να ξέρετε ότι παρά την περίεργη όψη τους, οι σοκολάτες που έχουν εμφανίσει αυτό το φαινόμενο είναι ασφαλείς προς κατανάλωση.

Για να το αποφύγετε ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συντηρείτε τις σοκολάτες σε μέρη με θερμοκρασία μεταξύ 14οC και 18oC.

Διαβάστε επίσης: Είναι αληθινή σοκολάτα η… λευκή σοκολάτα;

x
Send this to a friend