Έρχεται η μεγάλη πρόκληση του SwimRun Hydra

Έρχεται η μεγάλη πρόκληση του SwimRun Hydra

Μια ξεχωριστή διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Ύδρα το τριήμερο16-18 Νοεμβρίου 2018. Ένας δυναμικός και ιδιότυπος αγώνας κολύμβησης και τρεξίματος ζευγαριών αθλητών, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον μαγευτικό στίβο ενός από τα πιο γραφικά νησιά της Ελλάδος.

Το SwimRun είναι ένας αγώνας με πολλές εναλλαγές και με συμμετοχή αθλητών σε ζευγάρια, οι οποίοι διαγωνίζονται σε εκτός δρόμου διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης με συνεχείς εναλλαγές από το ένα άθλημα στο άλλο. Στην περίπτωση του αγώνα της Ύδρας, θα υπάρχουν 3 εναλλαγές από κολύμβηση σε τρέξιμο και ανάποδα, συνολικής απόστασης αγώνα 16,5km (3,8kΚολύμβηση και 12,7kτρέξιμο). Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Οι αθλητές

Οι αθλητές μπορούν να κολυμπήσουν με βοηθήματα όπως paddles (χεράκια) ή pullbuoy (βαρελάκι) και να φορούν παπούτσια κατά το τρέξιμο. Δεν επιτρέπονται φουσκωτά βοηθήματα τα οποία δεν παρέχονται από τον διοργανωτή. Ωστόσο, θα πρέπει ότι εξοπλισμό χρησιμοποιούν σε οποιοδήποτε από τα δύο αθλήματα να τον έχουν μαζί τους καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, είτε φορώντας τον είτε κουβαλώντας τον. Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και τερματίσει μαζί, δεμένοι με το ειδικό σχοινί που δοθεί από την διοργάνωση. Το wetsuit είναι υποχρεωτικό, καθώς επίσης το σκουφάκι κολύμβησης και το ειδικό μπλουζάκι της διοργάνωσης που δεν πρέπει να βγει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παπούτσια και wetsuit μπορούν να βγουν κατά το κολύμπι ή το τρέξιμο αντίστοιχα, θα πρέπει όμως οι αθλητές να τα φέρουν μαζί τους μέχρι το τέλος (δίνεται από τη διοργάνωση σημαδούρα μεταφοράς στη θάλασσα), ενώ η στολή, στο επόμενο κολύμπι, θα πρέπει να φορεθεί.

Εγγραφές

Ο χρόνος για τον μοναδικό αγώνα μετράει ήδη αντίστροφα. Οι εγγραφές άνοιξαν στις 20 Φεβρουαρίου, για τα 50 ζευγάρια αθλητών, σε ειδική προνομιακή τιμή.

Η early-bird εγγραφή (€90,-/ζευγάρι δηλ. € 45,- / άτομο) θα ισχύσει για 5 μόνο ημέρες ή μέχρι εξάντλησης των 50 θέσεων (όποιο έρθει πρώτο). Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει κατόπιν 20 ημερών, εκ νέου άνοιγμα των εγγραφών και το κόστος θα είναι €168,- / ζευγάρι.

Με κεντρικό event έναν αγώνα SwimRun, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Ύδρα θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους και θα ενταχθεί μεταξύ των SwimRun προορισμούς του κόσμου. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο περίπτερο της TRIMORE στο London Triathlon& Multisports Show την εβδομάδα αυτή, παρουσιάζεται σε ξένους αθλητές το TRIMORESwimRunHydra, μαζί με τα XTERRAGreeceEvents και ασφαλώς το TRIMORESyrosTriathlon.

Πλήθος άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων όπως WaterPoloRaces σε πλωτή πισίνα μέσα στο λιμάνι, WaterTriathlon, παιδικά relays τρεξίματος, αγώνας ποδηλατικής βραδυπορείας παιδιών, νυχτερινός ορεινός περίπατος, cimultaneous σκάκι, SUPExperience κλπ θα πλαισιώσουν το 3ήμερο event αθλητικού τουρισμού, με στόχο να συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους αθλητές όλων των επιπέδων καθώς επίσης θεατές – λάτρεις των σπορ και ασφαλώς τους κατοίκους του εκπληκτικής ομορφιάς νησιού.

Χορηγοί της διοργάνωσης: RedBull, Arena-Saucony, Φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, ΟΠΑΠ, OmnicraftbyFord

Πληροφορίες:

www.swimrunhydra.gr

https://www.facebook.com/swimrunhydra/

Instagram: swimrunhydra

 

 

Previous ArticleNext Article

Έναρξη εγγραφών για τους αγώνες “Ios Adventure” στην Ίο

Έναρξη εγγραφών για τους αγώνες “Ios Adventure” στην Ίο

H Ιος Περιπέτεια ΑΜΚΕ, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιητών,  διοργανώνει στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2018, το αθλητικό event «Ios Adventure» στο μοναδικής ομορφιάς νησί της Ίου.

Το αθλητικό πρόγραμμα είναι πλούσιο και περιλαμβάνει: αγώνες ορεινού τρεξίματος  14 & 24 χλμ, στα καλντερίμια και στα παραδοσιακά σοκάκια της χώρας, οι οποίοι εντάσσονται στο πρωτάθλημα Cyclades Trail Cup. Αγώνες κολύμβησης 1,5 & 3 χλμ στα καταγάλανα νερά του Μυλοπότα με τη συνεργασία του «Meltemi Watersports” καθώς επίσης και αγώνες αντοχής (κολύμβησης και ορεινού τρεξίματος) (Ios Challenge Regular & Ios Challenge Extreme). Μετά τον αγώνα, οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν στο μοναδικό Far Out Beach Club και να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και τη δυνατή μουσική, διασκεδάζοντας στο πιο κεφάτο καλοκαιρινό after race party.

Ημερολόγιο / Ανάλυση του προγράμματος:

7 Σεπτεμβρίου 2018

09:00-21:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου, για  τρέξιμο και κολύμπι

17:00-20:00 Τεχνική ενημέρωση, ομιλίες ελιτ αθλητών, pasta party

8 Σεπτεμβρίου 2018

06:30-07:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου από τη γραμματεία του αγώνα

07:30 Εκκίνηση διαδρομής ορεινού τρεξίματος 24 χιλιομέτρων

07:30 Εκκίνηση «Ios Challenge Extreme (3 χιλιόμετρα κολύμβησης και  24 χιλιόμετρα ορεινού τρεξίματος)

08:00 Εκκίνηση διαδρομής ορεινού τρεξίματος 14 χιλιομέτρων

08:30 Εκκίνηση «Ios Challenge Standard» (1,5 χιλιόμετρα κολύμβησης και  14 χιλιόμετρα ορεινού τρεξίματος)

9 Σεπτεμβρίου 2018

06:30-07:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου από τη γραμματεία αγώνα

07:30 Εκκίνηση αγωνίσματος κολύμβησης 3 χιλιομέτρων

08:30 Εκκίνηση αγωνίσματος κολύμβησης 1,5 χιλιομέτρων

10:00 Εκκίνηση διαδρομής 1 χιλιομέτρου για παιδιά

13:00 Απονομές – τελετή λήξης

Για τους αθλητές που θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα του event, έχουν εξασφαλιστεί μεγάλες εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, από τις εταιρείες «Blue Star Ferries» και  «Hellenic Seaways», ενώ πλούσια δώρα θα μοιράσει στους νικητές η εταιρεία «Terra Nation». Παράλληλα, αθλητές και εθελοντές, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κληρώσεις δώρων, τα οποία προσφέρουν οι εταιρείες «Medicore» & «LifeGreen»

Διαβάστε την προκήρυξη του event εδώ.

Το Cyclades Trail Cup είναι μια σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος που έχει ως στόχο την ανάδειξη των Κυκλάδων και των νησιών τους σε προορισμό εναλλακτικού, πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού. Το 2018 και για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Cyclades Trail Cup παρουσιάζει μια νέα σειρά εκδηλώσεων σε εναλλακτικούς προορισμούς με πρωτότυπες αθλητικές διαδρομές και με έντονες πολιτιστικές εμπειρίες, δίνοντας προτεραιότητα στα “μικρά” νησιά των Κυκλάδων.

Διαβάστε περισσότερα για το πρωτάθλημα Cyclades Trail Cup

Διαβάστε περισσότερα για το αθλητικό event Ios Adventure

Περισσότερες πληροφορίες – εισιτήρια: outdoor-activities.gr

 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (Προπώληση):

– Ios Trail Race 24km: 25€

– Ios Trail Race 14km: 20€

– Ios Swim 3km (T-Shirt): 10€

– Ios Swim 3km (Χωρίς T-shirt): 5€

– Ios Swim 1.5km (T-Shirt): 10€

– Ios Swim 1.5km (Χωρίς T-Shirt): 5€

– Ios Challenge Extreme (3km Swin, 24km Run) : 35€

– Ios Challenge Regular (1.5km Swim, 14km Run): 25€

Η Ναύπακτος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος τζετ σκι

Η Ναύπακτος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος τζετ σκι

Αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τζετ σκι 2018. Αγώνας που θα διεξαχθεί στην πανέμορφη Ναύπακτο, το άλλο Σαββατοκύριακο, 23-24 Ιουνίου. Μια διοργάνωση στην οποία θα δώσουν το παρών οι κορυφαίοι οδηγοί, κυνηγώντας την διάκριση, το βάθρο και τους πολύτιμους βαθμούς, στην διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή, στις 5 αγωνιστικές κατηγορίες.

«Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει στην περιοχή μια διοργάνωση τζετ σκι και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. Ο Δήμος έχει δημιουργήσει παράδοση στον εναλλακτικό τουρισμό και επιλέγουμε και στον χώρο του αθλητισμού να φιλοξενούμε και διοργανώσεις αθλημάτων που δεν περιλαμβάνονται στα λεγόμενα “μεγάλα”.

Η Ναύπακτος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σύψας που συμπλήρωσε: «Από την πλευρά μας κι αυτή την φορά θα προσπαθήσουμε να γίνει μια όμορφη διοργάνωση και οι φιλοξενούμενοί μας να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είμαι σίγουρος ότι το θέαμα θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό μιας και θα δώσουν τα παρών οι κορυφαίοι οδηγοί τζετ σκι της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοΐας (ΕΛΤ) Παύλος Χριστόπουλος είπε: «Η Ναύπακτος είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός, πολύ κοντά πλέον στην Αθήνα και μ’ αυτό το σκεπτικό και επιλέξαμε να διοργανώσουμε εκεί τον 2ο αγώνα της χρονιάς και του Πρωταθλήματος. Υπάρχουν κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά, έχοντας την βοήθεια και υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας αλλά και του Λιμεναρχείου».

Το Σάββατο (23/06) οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16:00 και την Κυριακή (24/06) στις 10:00.

Τρίαθλο στη μαγευτική Λίμνη Δόξα στις 7 Ιουλίου από την Τransition Sports

Τρίαθλο στη μαγευτική Λίμνη Δόξα

Το Σάββατο 7 Ιουλίου η Transition Sports by Pharmacy295 μεταφέρεται σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, στην Ορεινή Κορινθία, στη Λίμνη Δόξα. Με φόντο ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιά  και για 7η συνεχή χρονιά, η Τransition Sports by Pharmacy295 με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και  σε συνεργασία με τον Δήμο Σικυωνίων και λοιπούς τοπικούς φορείς, σας επιφυλάσσει μια συναρπαστική τριαθλητική συνάντηση! Σε υψόμετρο 900μ., μέσα στα έλατα, η Λίμνη Δόξα δεν θα μας υποδεχτεί μόνο για ένα ξεχωριστό αγώνα μέσα στη φύση, αλλά και για μια φανταστική απόδραση από την πόλη, αφού απέχει μόνο 2 ώρες απ’ την Αθήνα!!!

Αθλητές, οικογένειες με παιδιά, παρέες και επισκέπτες θα ενθουσιαστούν απ’ τη μαγευτική αύρα της τοποθεσίας και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες παράλληλες δράσεις πλάι στην πανέμορφη λίμνη! Να απολαύσουν τη μοναδική ζωντάνια και την ιδιαιτερότητα του αγώνα, ο οποίος γίνεται μέσα στη δροσιά του απογεύματος! Και να γευτούν τα πολλά και διάφορα τοπικά προϊόντα, μαζί με τη γλεντζέδικη ατμόσφαιρα στο Φενεό! Γιατί εκεί θα διασκεδάσουν όλοι μαζί μετά τον αγώνα σε ένα μοναδικό award ceremony στην παραδοσιακή ταβέρνα «Τρίκρηνα» με τα απίστευτα κρέατα και τα πεντανόστιμα φαγητά! Όσο για το σούπερ φινάλε του Σαββάτου, το γλέντι θα συνεχιστεί στο παραδοσιακό χωριό Γκούρα απ’ τις 11 το βράδυ και μετά στο μπαρ του Μπρούκλη, σε ένα απόλυτο fun πάρτι με τη Μαρία Παπιδάκη στα ντεκ της μουσικής

Εκτός από την τόσο ξεχωριστή αγωνιστική διαδρομή μέσα και περιμετρικά της λίμνης, ο αγώνας θα διεξαχθεί σε φιλικές και απόλυτα ασφαλείς συνθήκες! Η απόσταση θα είναι sprint  (750 μ. κολύμπι, 20 χιλ. ποδήλατο, 5 χιλ. τρέξιμο), το τρέξιμο και το ποδήλατο γύρω από τη λίμνη σε άσφαλτο και σε φλατ έδαφος, ο δε αγώνας θα είναι non-draft  και με κριτές ως προς το ποδηλατικό σκέλος.

Πρόγραμμα Αγώνα και Παράλληλες Δράσεις

Σάββατο:

12:00 – 16:30 Γραμματεία

17:45 Race Briefing

18:00: Εκκίνηση

21:00: Απονομές στα ‘Τρίκρηνα’

11:00 Πάρτυ με Μαρία Παπιδάκη

Κυριακή:

9:30-12:00

Recovery swim

Yoga

SUP

Kids’ kayak

Επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου

Send this to a friend