Έρχεται στις 27 Οκτωβρίου το 2ο Αλιγκάρι Run

Έρχεται στις 27 Οκτωβρίου το 2ο Αλιγκάρι Run

Με μία συνένωση πολλών και διαφορετικών δυναμέων και με πολλές συνεργασίες σπάνιες στον Ελλαδικό χώρο, έγινε η παρουσίαση της δεύτερης διοργάνωσης του Αλιγκάρι Run που θα γίνει στα Μεγάλα Λιβάδια στο δάσος του Πάικου από τις 26 έως 28 Οκτωβρίου.

Μία διοργάνωση του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου, του Συλλόγου Γυναικών οι Αρμάνες, με την υποστήριξη του Δήμου Παιονίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το αθλητικό τριήμερο που θα έχει τέσσερεις δρομικές διαδρομές την Κυριακή 27 Οκτωβρίου με 5, 15 χιλιόμετρα στο δάσος και 500 και 1000 μέτρα για παιδιά έως 12 ετών μέσα στους δρόμους του χωριού.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου θα έχει παρουσίαση γαστρονομική με τοπικά προιόντα και γευστική δοκιμή. Θα υπάρχει και σεμινάριο από τον Γιώργο Παλησίδη.

Επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών και μουσικής από τον Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου θα έχει ποδηλατική βόλτα.

Ο πρόεδρος της Οργωνατικής Επιτροπής του Αλιγκάρι Run και εμπνευτής της ιδέας, Τάσος Τζήκας αναφέρθηκε για τις ομορφιές της περιοχής και το σημαντικό κομμάτι της συνένωσης δυνάμεων για το στόχο να προβληθεί το χωριό και η ιστορία του. Τόνισε την απολαυστική διαδρομή στο δάσος που την έχει τρέξει και ο ίδιος και την προσπάθεια να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση όσο δυνατόν περισσότεροι.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την κίνηση και ότι είναι σημαντικό να γίνονται προσπάθειες για την ανάδειξη της περιοχής και όσων έχει να προσφέρει.
Κάλεσε όλους να έρθουν για να γνωρίσουν τον τόπο μέσα στο δάσος του Πάικου.

Ο Αλέξανδρος Θάνος τομεάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζοντας καλά το αντικείμενο του θεματικού τουρισμού, δεσμεύτηκε για πλήρη κάλυψη και βοήθεια, γιατί κάθε τέτοια ενέργεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση που και ο ίδιος και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν θέσει ως προτεραιότητα τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου Νίκος Περόντσης που μαζί με το Σύλλογο Γυναικών οι Αρμάνες είναι συνδιοργανωτές του Αλιγκάρι Run εξήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της αθλητικής διοργάνωσης και μαζί με το χοροδιδάσκαλο Αστέριο Σταμπουλή θα ηγηθούν στην προσπάθεια για όσο δυνατόν καλύτερη εκδήλωση.

Ο Φώτης Κιλιπίρης καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο στον τομέα του Τουρισμού είχε μόνο θετικά να επισημάνει στην κίνηση και ήταν από τους πρώτους που βοήθησαν στο να ξεκινήσει η διοργάνωση και θα συντονίσει και όλες τις στρογγυλές τράπεζες που θα γίνουν στο παράλληλο πρόγραμμα με θεματικές τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Ο Πατήρ Χριστόδουλος με έργο σε πολλά επίπεδα στην ευρύτερη περιοχή θα είναι και εκείνος αρωγός στην προσπάθεια. Όπως και ο πρόεδρος του Εμπορικοεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας Σάκης Τραχανίδης.

Διευθυντής του Αλιγκάρι Run είναι ο Λευθέρης Πλακίδας που είχε και τον συντονισμό της χθεσινής συνέντευξης τύπου.

Το τεχνικό κομμάτι του Αλιγκάρι (σημαίνει τρέξιμο στα Βλάχικα) το υλοποιεί η ομάδα διοργάνωσης του Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος και ο Δρόσος Χριστόπουλος επιβεβαίωσε ότι με την εμπειρία και την πολυετή γνώση τους είναι εγγύηση επιτυχίας. Τεχνικός διευθυντής είναι ο Κώστας Μιχαλάς.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα είναι παρόν με τον καθηγητή Νίκο Θεοδωράκη και διευθυντή εργαστηρίου στο κομμάτι των Sport Event.

Φωτογράφος στη διοργάνωση θα είναι ο διάσημος Άγγελος Ζυμάρας, ένας από τους καλύτερους φωτογράφους αθλητικών δραστηριοτήτων στον κόσμο.

Μεγάλος χορηγός είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, υποστηρικτές το κρασιά του Χρήστου Αιδαρίνη, το τυροκομείο του Γιώργου Λύκα και το ταξιδιωτικό γραφείο του Μιχάλη Ζορμπίδη. Σημαντική η βοήθεια από την εταιρεία του Τάσου Πολυζωίδη με τις ψηφιακές κατασκευές και επιγραφές.

Το δημιουργικό γραφείο του Σταύρου Καραμανλίδη έχει δημιουργήσει την οπτική επικοινωνία.

Χορηγοί επικοινωνίας το Ράδιο Θεσσαλονίκη, το Livemedia.gr, το Athleticsmagazine.gr και το kilkis24.gr, η εφημερίδα Πρωινή, ο maxitis.gr

Για περισσότερες πληροφορίες στο aligkarirun.gr

Previous ArticleNext Article

2ο Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου: Ένας αγώνας που πρέπει να τρέξεις

2ο Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου: Ένας αγώνας που πρέπει να τρέξεις

Φιλοξενείται την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου σε ήπια ημιορεινά καταπράσινα δασικά μονοπάτια και δρόμους στα υψώματα ανατολικά του Χιλιομοδίου Κορινθίας. Απευθύνεται σε όλους τους δρομείς… Δεν απαιτεί εξιδεικευμένο εξοπλισμό.

Οργανωτές ανέλαβαν ο ΑΟ «Σίσσυφος» Κορίνθου, ο τοπικός Δασικός Συνεταιρισμός, ο ΑΣ «Ατρόμητος Χιλιομοδίου» και ο Σύλλογος Πυροπροστασίας «Σώστε το» με την ευγενική συνδρομή του Αλέξανδρου Αθανασόπουλου διαχειριστή της κατασκήνωσης Χιλιομοδίου «Freeland Adventure Camp» και υπό την αιγίδα του δήμου Κορινθίων.

Οι διαδρομές είναι δύο. Εχουν ως σημείο εκκίνησης/τερματισμού την κατασκήνωση (υψόμετρο 360). Η πρώτη, τα 21χλμ, ξεκινά στις 10:00. Εξελίσσεται σε μονοπάτια επί 9,5 χλμ και σε δασικούς δρόμους επί 11,5 χλμ (5 σταθμοί τροφοδοσίας). Πριν από ολίγες ημέρες  ολοκληρώθηκαν τα έργα διάνοιξης νέου μονοπατιού ώστε να συμβεί η παράκαμψη του 1,5χλμ ασφάλτου.

Σε αυτή οι δρομείς συναντούν το υψηλότερο σημείο της στην παλαιά μονή της Παναγίας Φανερωμένης (υψόμετρο 747). Αυτό το μνημείο του χριστιανισμού, κτίσμα 13ου αιώνα, έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή.

Η δεύτερη διαδρομή, τα 6χλμ, ξεκινά στις 10:15. Υψηλότερο σημείο στα 490μ. (2 σταθμοί τροφοδοσίας). Κινείται σε δασικούς δρόμους επί 5χλμ και σε μονοπάτι επί ένα χλμ. Οι δύο διαδρομές διαθέτουν ορατή/ευκρινή σήμανση, δηλαδή ξύλινες πινακίδες με κόκκινα βελάκια κατεύθυνσης για τα 21 χλμ, κίτρινα βελάκια για τα 6ο χλμ, ταινία «έργου» όπου απαιτείται και βέβαια χιλιομετρικές ενδείξεις.

Μετά τον τερματισμό προσφέρεται ρόφημα αποκατάστασης από την τοπική επιχείρηση «Χρυσά Αυγά» των Νίκου και Παναγιώτη Σκούρτη. Ακολουθεί γεύμα με την παραδοσιακή «γκιόσα», δηλαδή γίδα βραστή, όπως γνωρίζουν να τη μαγειρεύουν τόσο νόστιμη οι ντόπιοι. Παρέχονται στη διάθεση των δρομέων όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι της κατασκήνωσης: αναμονής με κυλικείο, βεστιάριο φύλαξης, αποδυτήρια με ντουσιέρες, wc, κ.α.

Υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης κατόπιν συνεννόησης με τον διαχειριστή κ. Αλέξανδρο στο τηλέφωνο: 6974883484.

Το κόστος συμμετοχής ορίστηκε στα 10 ευρώ. Η ηλεκτρονική πύλη εγγραφών κλείνει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, δηλώστε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ.

Άλλες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του αγώνα στο fb: www.facebook.com/trialchiliomodi

Ιδανικός καιρός για δρομικές δραστηριότητες αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή. Προβλέπονται ηλιοφάνεια, θερμοκρασία από 11 έως 13β τις ώρες διεξαγωγής, ανεκτή υγρασία και άνεμος. ΒΔ έντασης 3 μποφώρ. Το Χιλιομόδι βρίσκεται επάνω στην ΠΕΟ προς Αργος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Απέχει 17 χλμ από την Κόρινθο και 92 από την Αθήνα. Στο κέντρο του χωριού ακολουθείστε την αριστερή στροφή προς τις μονές και μετά τις πινακίδες με την ένδειξη «Freeland Adventure Camp”. Θα την βρείτε στη θέση Καμαρέτα πολύ κοντά στη νέα μονή Φανερωμένης.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου ξεκινούν οι εγγραφές του Faethon Olympus Marathon

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 00:01 π.μ. ανοίγουν οι εγγραφές για τον κορυφαίο Sky Running αγώνα της Ελλάδας, τον 9o Faethon Olympus Marathon. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου.

O F.O.M είναι ένα trail running event γεμάτο έντονες συγκινήσεις και πραγματικές αθλητικές ιστορίες που διαδραματίζονται στις αλπικές κόψεις του Θεσσαλικού Ολύμπου. Κάθε χρόνο πολλοί Έλληνες και ξένοι αθλητές εμπνέονται από τη μοναδικότητα του Ολύμπου και της αέρινης διαδρομής που για 30 χλμ. κινείται πάνω από τα 2000 μ. υψόμετρο και  στήνονται στην εκκίνηση προκειμένου να ανακαλύψουν τα όρια τους και  να ζήσουν την εμπειρία του «Τρέχοντας μεταξύ ουρανού και γης» στο βουνό των Θεών. Όσοι από εσάς θέλουν να ζήσουν αυτό το Sky Running ταξίδι και να τρέξουν στα μονοπάτια του μυθικού βουνού δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.faethonolympusmarathon.gr  

Το 2020  το αγωνιστικό διήμερο του FAETHON OLYMPUS MARATHON θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουλίου. Θα διεξαχθούν και οι τρείς πλέον αγώνες υψηλών προδιαγραφών του αγωνιστικού διημέρου. 

FAETHON (44km, +3600μ) [Βαθμοί ITRA 2]

Αποτελεί τον βασικό αγώνα της διοργάνωσης, μιας και είναι ο απόλυτος sky running αγώνας της χώρας μας! Τα 30 από τα 44 χλμ. διεξάγονται πάνω από τα 2000μ. υψόμετρο, ενώ οι αθλητές διασχίζουν 10 κορυφές πάνω από τα 2000 μ., μεταξύ των οποίων και το «Σκολιό» (υψόμετρο 2911 μ.), τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος.  Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ το απλό πακέτο, 45 ευρώ με μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα.

RUPICAPRA (20km, +1500μ) [Βαθμοί ITRA 1]

Πρόκειται για έναν ημιμαραθώνιο, μικρογραφία του μεγάλου του αδερφού του F.O.M. Ξεκινώντας από τον Κοκκινοπλό διασχίζει το Ε4 μέχρι περίπου τα 2300 μ. όπου στη συνέχεια το αφήνει για να ακολουθήσει τις ατελείωτες κόψεις του Δυτικού Ολύμπου με ψηλότερο σημείο την Κορυφή Φλάμπουρο (υψόμετρο 2455 μ.). Στη συνέχεια βυθίζεται απότομα μέχρι το χωριό Κοκκινοπλός.

Κόστος συμμετοχής: 20ευρώ το απλό πακέτο, 25ευρώ με μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα.

FAETHON TRAIL (14km, +400m) – Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ο Faethon Trail  αγώνας των 15 χλμ. απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους αθλητές ή άτομα που θέλουν να γευτούν την εμπειρία ενός ορεινού αγώνα τρεξίματος. Από το 2019 έχει  προστεθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα δοθεί τεχνικό μπλουζάκι Dynafit σε όλους τους συμμετέχοντες. οι εγγραφές και πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά όπως και στους δύο μεγαλύτερους αγώνες στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.faethonolympusmarathon.gr

Κόστος συμμετοχής : 10,00 ευρώ

Ενημέρωση για τα λεωφορεία από Αθήνα

Φέτος η διοργάνωση θα ναυλώσει 2 λεωφορεία από Αθήνα, 50 θέσεων το καθένα (σύνολο 100 άτομα). Το αντίτιμο για τη μεταφορά από την Αθήνα ορίζεται στα 5 ευρώ ανά άτομο. Έτσι, όσοι δηλώσουν συμμετοχή στον FAETHON (44km) και επιθυμούν το πακέτο συμμετοχής με τη μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα θα πρέπει να καταθέσουν στην Τράπεζα το αντίτιμο των 45 ευρώ.

Αντίστοιχα, όσοι δηλώσουν συμμετοχή στον RUPICAPRA (20km) και επιθυμούν το πακέτο συμμετοχής με την μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα θα πρέπει να καταθέσουν στην Τράπεζα το αντίτιμο των 25 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μεταφορά αφορά μόνο μετακίνηση από Αθήνα και περιοχές που βρίσκονται πάνω στη διαδρομή Αθήνα- Ελασσόνα!

Αφού καταβληθεί το κόστος συμμετοχής στην Τράπεζα, εν συνεχεία για να εξασφαλίσετε θέση στο λεωφορείο επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο λεωφορείων Κ. Φουρκιώτη στο τηλ. 6944641873.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για τις 100 θέσεις των λεωφορείων!

Ραντεβού στον Κοκκινοπλό το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στον 9ο Faethon Olympus Marathon!

Για τον F.O.M (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ)

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα

x

Send this to a friend