ΕΟΣΛΜΑ-Υ: Τοποθέτηση για την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Δεν θα συμμετέχει σε αγώνες που συνδιοργανώνονται με τον ΣΕΓΑΣ η ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Θέμα: Σχετικά με ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για διακοπή συνεργασίας με την

Κύριε Υφυπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω.

Η επιτροπή δρόμων σε δημόσιο δρόμο & βουνό του ΣΕΓΑΣ εξέδωσε επιστολή με ημερομηνία 7/2/2019, με την οποία διεκδικούσε για τον ΣΕΓΑΣ την μοναδικότητα αρμόδιας αθλητικής αρχής να διεξάγει ή να εγκρίνει τους αγώνες που διεξάγονται εκτός σταδίου σε ανώμαλο δρόμο και βουνό καθώς και τις Υπεραποστάσεις, χρησιμοποιώντας διάφορες ανακρίβειες. Η επιστολή παρά το γεγονός ότι στο τέλος ανέφερε ότι για διοργανώνεις αναψυχής ή ΜΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΑΠΟΣΤΆΣΕΩΝ ο ΣΕΓΑΣ δε διεκδικεί την αρμοδιότητα της έγκρισης, δημιούργησε σύγχυση με αποτέλεσμα να ακυρώνονται αγώνες.

Εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και του ΣΕΓΑΣ συναντήθηκαν 18/4/2019.

Από την πλευρά του ο ΣΕΓΑΣ διεκδίκησε την έγκριση για τα αγωνίσματα 5χλμ., 10χλμ., τον μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο.

Άλλωστε στο δελτίο τύπου ανακοίνωσε:

Σύμφωνα με το νέο Νόμο (Ν. 4603/19, άρθρο 42, παρ. 1 και 4) για τη διεξαγωγή αγώνων 5χλμ., 10χλμ., τον μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο, που αποτελούν επίσημα αγωνίσματα σε δημόσιο δρόμο της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, απαιτείται η έγκριση της αρμόδιας αθλητικής ομοσπονδίας με αναγνώριση από την ΓΓΑ, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση του ΣΕΓΑΣ.

Είναι γνωστό ότι ο ΣΕΓΑΣ καλλιεργεί τα παραπάνω αθλήματα όταν η απόσταση είναι επίσημη (μετρημένη και με συγκεκριμένες προδιαγραφές-ποσοστό κατωφέρειας κ.λ.π.) ώστε να αναγνωρίζονται τα ρεκόρ.

Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ ζήτησε να εκδοθεί διευκρινιστική επιστολή ώστε να αποφευχθεί η σύγχυση και τίποτε παραπάνω.

Η επιτροπή δρόμων σε δημόσιο δρόμο & βουνό του ΣΕΓΑΣ αντ’ αυτού εκδίδει νέα  επιστολή 27/6/2019 με αρ πρωτ 3040,  με την οποίο διεκδικεί την έγκριση αθλημάτων με τα οποία δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κατά το παρελθόν και δε τα γνωρίζει καν, επιτείνοντας την σύγχυση.

Εξ αιτίας της σύγχυσης ακυρώνονται αγώνες σε όλη την Ελλάδα και κανείς από αυτούς που δηλώνουν «υπηρέτες του Αθλητισμού» δεν συγκινείται.

Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ συνεργαζόταν με τον ΣΕΓΑΣ πάντοτε με καλή πίστη και θεωρούμε ότι συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Όσο για τα περί συκοφαντιών, που μάλλον αποτελούν δικαιολογία τονίζουμε ότι το να λέει κάποιος την αλήθεια μόνο συκοφαντία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο κόσμος γνωρίζει καλά ποιος συκοφαντεί και ποιος έχει ευκολότερη πρόσβαση στα αρμόδια γραφεία για να το κάνει.

Αν ο ΣΕΓΑΣ θέλει να σταματήσει αυτή τη συνεργασία και μάλιστα όχι ευθέως αλλά με ανακοίνωση στον τύπο! θα αναλάβει και την ευθύνη για τις συνέπειες. Οι Σύλλογοι είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά δεμένοι με την ομοσπονδία τους.

Το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού–Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) δηλώνει ότι μόνο ενδιαφέρον έχει για τον Αθλητισμό για όλους και όποιος βαδίζει σε αυτό το δρόμο θα βρίσκει συνεργάτες τόσο την Ομοσπονδία όσο και τους Συλλόγους που την αποτελούν.

Άμεσα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει τις περεταίρω ενέργειες.

Με τιμή

Για το Διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

___________                                            _________________

Γούλας Νίκος                                             Διαμαντής Γεώργιος

Previous ArticleNext Article

2ο Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου: Ένας αγώνας που πρέπει να τρέξεις

Φιλοξενείται την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου σε ήπια ημιορεινά καταπράσινα δασικά μονοπάτια και δρόμους στα υψώματα ανατολικά του Χιλιομοδίου Κορινθίας. Απευθύνεται σε όλους τους δρομείς… Δεν απαιτεί εξιδεικευμένο εξοπλισμό.

Οργανωτές ανέλαβαν ο ΑΟ «Σίσσυφος» Κορίνθου, ο τοπικός Δασικός Συνεταιρισμός, ο ΑΣ «Ατρόμητος Χιλιομοδίου» και ο Σύλλογος Πυροπροστασίας «Σώστε το» με την ευγενική συνδρομή του Αλέξανδρου Αθανασόπουλου διαχειριστή της κατασκήνωσης Χιλιομοδίου «Freeland Adventure Camp» και υπό την αιγίδα του δήμου Κορινθίων.

Οι διαδρομές είναι δύο. Εχουν ως σημείο εκκίνησης/τερματισμού την κατασκήνωση (υψόμετρο 360). Η πρώτη, τα 21χλμ, ξεκινά στις 10:00. Εξελίσσεται σε μονοπάτια επί 9,5 χλμ και σε δασικούς δρόμους επί 11,5 χλμ (5 σταθμοί τροφοδοσίας). Πριν από ολίγες ημέρες  ολοκληρώθηκαν τα έργα διάνοιξης νέου μονοπατιού ώστε να συμβεί η παράκαμψη του 1,5χλμ ασφάλτου.

Σε αυτή οι δρομείς συναντούν το υψηλότερο σημείο της στην παλαιά μονή της Παναγίας Φανερωμένης (υψόμετρο 747). Αυτό το μνημείο του χριστιανισμού, κτίσμα 13ου αιώνα, έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή.

Η δεύτερη διαδρομή, τα 6χλμ, ξεκινά στις 10:15. Υψηλότερο σημείο στα 490μ. (2 σταθμοί τροφοδοσίας). Κινείται σε δασικούς δρόμους επί 5χλμ και σε μονοπάτι επί ένα χλμ. Οι δύο διαδρομές διαθέτουν ορατή/ευκρινή σήμανση, δηλαδή ξύλινες πινακίδες με κόκκινα βελάκια κατεύθυνσης για τα 21 χλμ, κίτρινα βελάκια για τα 6ο χλμ, ταινία «έργου» όπου απαιτείται και βέβαια χιλιομετρικές ενδείξεις.

Μετά τον τερματισμό προσφέρεται ρόφημα αποκατάστασης από την τοπική επιχείρηση «Χρυσά Αυγά» των Νίκου και Παναγιώτη Σκούρτη. Ακολουθεί γεύμα με την παραδοσιακή «γκιόσα», δηλαδή γίδα βραστή, όπως γνωρίζουν να τη μαγειρεύουν τόσο νόστιμη οι ντόπιοι. Παρέχονται στη διάθεση των δρομέων όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι της κατασκήνωσης: αναμονής με κυλικείο, βεστιάριο φύλαξης, αποδυτήρια με ντουσιέρες, wc, κ.α.

Υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης κατόπιν συνεννόησης με τον διαχειριστή κ. Αλέξανδρο στο τηλέφωνο: 6974883484.

Το κόστος συμμετοχής ορίστηκε στα 10 ευρώ. Η ηλεκτρονική πύλη εγγραφών κλείνει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, δηλώστε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ.

Άλλες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του αγώνα στο fb: www.facebook.com/trialchiliomodi

Ιδανικός καιρός για δρομικές δραστηριότητες αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή. Προβλέπονται ηλιοφάνεια, θερμοκρασία από 11 έως 13β τις ώρες διεξαγωγής, ανεκτή υγρασία και άνεμος. ΒΔ έντασης 3 μποφώρ. Το Χιλιομόδι βρίσκεται επάνω στην ΠΕΟ προς Αργος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Απέχει 17 χλμ από την Κόρινθο και 92 από την Αθήνα. Στο κέντρο του χωριού ακολουθείστε την αριστερή στροφή προς τις μονές και μετά τις πινακίδες με την ένδειξη «Freeland Adventure Camp”. Θα την βρείτε στη θέση Καμαρέτα πολύ κοντά στη νέα μονή Φανερωμένης.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου ξεκινούν οι εγγραφές του Faethon Olympus Marathon

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 00:01 π.μ. ανοίγουν οι εγγραφές για τον κορυφαίο Sky Running αγώνα της Ελλάδας, τον 9o Faethon Olympus Marathon. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου.

O F.O.M είναι ένα trail running event γεμάτο έντονες συγκινήσεις και πραγματικές αθλητικές ιστορίες που διαδραματίζονται στις αλπικές κόψεις του Θεσσαλικού Ολύμπου. Κάθε χρόνο πολλοί Έλληνες και ξένοι αθλητές εμπνέονται από τη μοναδικότητα του Ολύμπου και της αέρινης διαδρομής που για 30 χλμ. κινείται πάνω από τα 2000 μ. υψόμετρο και  στήνονται στην εκκίνηση προκειμένου να ανακαλύψουν τα όρια τους και  να ζήσουν την εμπειρία του «Τρέχοντας μεταξύ ουρανού και γης» στο βουνό των Θεών. Όσοι από εσάς θέλουν να ζήσουν αυτό το Sky Running ταξίδι και να τρέξουν στα μονοπάτια του μυθικού βουνού δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.faethonolympusmarathon.gr

Το 2020  το αγωνιστικό διήμερο του FAETHON OLYMPUS MARATHON θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουλίου. Θα διεξαχθούν και οι τρείς πλέον αγώνες υψηλών προδιαγραφών του αγωνιστικού διημέρου.

FAETHON (44km, +3600μ) [Βαθμοί ITRA 2]

Αποτελεί τον βασικό αγώνα της διοργάνωσης, μιας και είναι ο απόλυτος sky running αγώνας της χώρας μας! Τα 30 από τα 44 χλμ. διεξάγονται πάνω από τα 2000μ. υψόμετρο, ενώ οι αθλητές διασχίζουν 10 κορυφές πάνω από τα 2000 μ., μεταξύ των οποίων και το «Σκολιό» (υψόμετρο 2911 μ.), τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος.  Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ το απλό πακέτο, 45 ευρώ με μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα.

RUPICAPRA (20km, +1500μ) [Βαθμοί ITRA 1]

Πρόκειται για έναν ημιμαραθώνιο, μικρογραφία του μεγάλου του αδερφού του F.O.M. Ξεκινώντας από τον Κοκκινοπλό διασχίζει το Ε4 μέχρι περίπου τα 2300 μ. όπου στη συνέχεια το αφήνει για να ακολουθήσει τις ατελείωτες κόψεις του Δυτικού Ολύμπου με ψηλότερο σημείο την Κορυφή Φλάμπουρο (υψόμετρο 2455 μ.). Στη συνέχεια βυθίζεται απότομα μέχρι το χωριό Κοκκινοπλός.

Κόστος συμμετοχής: 20ευρώ το απλό πακέτο, 25ευρώ με μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα.

FAETHON TRAIL (14km, +400m) – Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ο Faethon Trail  αγώνας των 15 χλμ. απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους αθλητές ή άτομα που θέλουν να γευτούν την εμπειρία ενός ορεινού αγώνα τρεξίματος. Από το 2019 έχει  προστεθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα δοθεί τεχνικό μπλουζάκι Dynafit σε όλους τους συμμετέχοντες. οι εγγραφές και πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά όπως και στους δύο μεγαλύτερους αγώνες στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.faethonolympusmarathon.gr

Κόστος συμμετοχής : 10,00 ευρώ

Ενημέρωση για τα λεωφορεία από Αθήνα

Φέτος η διοργάνωση θα ναυλώσει 2 λεωφορεία από Αθήνα, 50 θέσεων το καθένα (σύνολο 100 άτομα). Το αντίτιμο για τη μεταφορά από την Αθήνα ορίζεται στα 5 ευρώ ανά άτομο. Έτσι, όσοι δηλώσουν συμμετοχή στον FAETHON (44km) και επιθυμούν το πακέτο συμμετοχής με τη μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα θα πρέπει να καταθέσουν στην Τράπεζα το αντίτιμο των 45 ευρώ.

Αντίστοιχα, όσοι δηλώσουν συμμετοχή στον RUPICAPRA (20km) και επιθυμούν το πακέτο συμμετοχής με την μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα θα πρέπει να καταθέσουν στην Τράπεζα το αντίτιμο των 25 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μεταφορά αφορά μόνο μετακίνηση από Αθήνα και περιοχές που βρίσκονται πάνω στη διαδρομή Αθήνα- Ελασσόνα!

Αφού καταβληθεί το κόστος συμμετοχής στην Τράπεζα, εν συνεχεία για να εξασφαλίσετε θέση στο λεωφορείο επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο λεωφορείων Κ. Φουρκιώτη στο τηλ. 6944641873.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για τις 100 θέσεις των λεωφορείων!

Ραντεβού στον Κοκκινοπλό το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στον 9ο Faethon Olympus Marathon!

Για τον F.O.M (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ)

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα

Send this to a friend