«Ανάσα για τον τουρισμό οι αγώνες, οι δρομείς είναι υπεύθυνοι και πειθαρχημένοι»

Οι μηχανές του Hydra’s Trail Event… ζεσταίνονται. Ο αγώνας στην πανέμορφη Ύδρα που δεν πραγματοποιήθηκε το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, ετοιμάζεται να επιστρέψει το 2021 έχοντας ορίσει ήδη ημερομηνία διεξαγωγής για τις 10 και 11 Απριλίου.

Οι διοργανωτές με πολύ προσεκτικά βήματα σχεδιάζουν τα πάντα, ωστόσο, ακόμα δεν έχουν ανοίξει τις εγγραφές παρακολουθώντας τις εξελίξεις, κάτι που θα πράξουν αν η πολιτεία ανάψει το «πράσινο φως» για τις μαζικές διοργανώσεις.

Οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του runnfun.gr και κατέθεσαν τις απόψεις τους για την επανεκκίνηση του μαζικού αθλητισμού στην Ελλάδα.

Εμείς ευχόμαστε φέτος τα όμορφα μονοπάτια της Ύδρας να πλημμυρήσουν από κόσμο κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει ότι έχουμε κάνει σημαντικό βήμα για την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Ας δούμε αναλυτικά τις τοποθετήσεις των ανθρώπων του Hydra’s Trail, με την ευχή να τα πούμε σύντομα και από κοντά.

– Μπορούν να διοργανωθούν μαζικοί αγώνες το 2021;

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες επέλεξαν το 2020 να κάνουν μαραθώνιους μόνο για ελίτ αθλητές και όχι για το πολύ μεγάλο κοινό των ερασιτεχνών. Λίγο πριν τελειώσει το 2020 είδαμε όμως και ένα μαραθώνιο στην Ασία με 28000 συμμετέχοντες. Τα πρωτόκολλα ήταν βέβαια αυστηρά αλλά σημασία έχει ότι τηρήθηκαν και ο αγώνα υλοποιήθηκε με επιτυχία.

Ταυτόχρονα και στην χώρα μας είχαμε μαζικούς αγώνες όπως ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων. Και εκεί αυστηρά πρωτόκολλα που χάρη στην επιμονή των διοργανωτών τηρήθηκαν. Άρα γιατί όχι το 2021 να μην ακολουθήσουμε την ίδια τακτική αφού και οι δρομείς είναι πολύ υπεύθυνα άτομα και σέβονται τους κανόνες.

– Είναι οι διοργανωτές έτοιμοι να ανταπεξέλθουν και πρακτικά και οικονομικά;

Πραγματικά ο περιορισμένος αριθμός αθλητών ανά διοργάνωση που έθεσε η ΓΓΑ για τους αγώνες του καλοκαιριού ήταν μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά την προσέλκυση των χορηγών. Τα ίδια όμως συμβαίνουν παντού ακόμα και στο ποδόσφαιρο όπου οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Νομίζουμε ότι για άλλη μια χρονιά μπορούν οι διοργανώσεις που θα φανούν ευέλικτες να τα καταφέρουν.

– Έχουν ανάγκη οι περιοχές την παρουσία αθλητών και αθλούμενων;

Ο αθλητικός τουρισμός έχει πλέον γίνει έντονος στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Στοιχεία του ΕΟΤ δίνουν πληρότητα στα καταλύματα της Αθήνας την περίοδο του Μαραθωνίου. Είμαστε μια χώρα τουριστική και έχουμε ανάγκη ιδιαίτερα τους αγώνες εκτός καλοκαιρινής περιόδου.

– Αποτελούν οι αγώνες ψυχοθεραπεία σε έναν κόσμο που είναι έτσι κι αλλιώς πιεσμένος;

Ο αθλητισμός είναι ο καλός εθισμός. Κάθε μέρα βλέπουμε πως αυτή η νέα «μόδα» της προπόνησης δίνει ζωή! Ποιος δεν περιμένει να τελειώσει την δουλειά για να βγει για ένα χαλαρό τρέξιμο με την παρέα του; Και μετά έρχεται το Σαββατοκύριακο που οι αγώνες αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για εκδρομή. Τι ποιο υγειές να κάνεις το χόμπι σου ξεχνώντας τα προβλήματα και ταυτόχρονα βελτιώνοντας την υγείας σου!

– Υπάρχει η βούληση από την τοπική αυτοδιοίκηση σε κάθε περίπτωση να συνδράμει σε θετική κατεύθυνση;

Πάντα η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ύδρα ήταν αρωγός στους αγώνες. Σαν συνδιοργανωτής ο Δήμος κάθε χρόνο προσφέρει υλική και ηθική στήριξη. Γενικά όλο το νησί ενωμένο υποδέχεται αθλητές και συνοδούς. Οι εθελοντές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο.

–  Θα βοηθήσουν οι αγώνες αυτοί στο να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για τα έσοδα του τουρισμού;

Σε αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Ειδικά τα βουνά μας και να νησιά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα. Προσφέρουν μοναδικές διαδρομές και μπορούν να προσελκύσουν τουριστικό αθλητικό ρεύμα. Απλά δεν είναι τόσο γνωστό στο εξωτερικό ότι έχουμε βουνά. Φυσικά δεν είναι επίσης διαδεδομένο ότι τα νησιά μας έχουν αγώνες βουνού με εξαιρετικά μονοπάτια και καλντερίμια. Σε αυτό πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο ΕΟΤ και να ασχοληθεί σοβαρά με την προβολή τους.

– Παρατηρήσαμε οι περισσότεροι, ότι όπου και αν έγιναν αγώνες το 2020 δεν υπήρχε αύξηση κρουσμάτων ακόμα και 15-20 ημέρες μετά. Μπορεί να αποτελέσει αυτό ένα θετικό σημάδι που να οδηγήσει στην επανεκκίνηση;

Σίγουρα είναι ένα δεδομένο αυτό αλλά από την άλλη είναι κατανοητό ότι δεν πρέπει να αρκεστούμε σε αυτό. Η πολιτεία στο τέλος της άνοιξης έθεσε κανόνες (με αρκετές βέβαια ασάφειες) για την εκκίνηση των αγώνων. Οι διοργανωτές τους ακολούθησαν κάνοντας την καλύτερή τους προσπάθεια. Όμως οι αρχές δεν είχαν την δυνατότητα να ελέγχουν. Από την μία λοιπόν είχαμε απουσία ελεγκτικών μηχανισμών. Επίσης το να ζητήσει μια διοργάνωση πιστοποίηση πρωτοκόλλου ήταν μια προαιρετική διαδικασία καθώς κανένας νόμος δεν υποχρέωνε για κάτι τέτοιο. Υπήρξαν λοιπόν διοργανώσεις που δεν είχαν πάρει από την ΓΓΑ κάποια έγκριση πρωτοκόλλου.

Οι αγώνες χρειάζονται και μάλιστα θα λέγαμε είναι αναγκαίοι. Πρέπει όμως η πολιτεία να δει πιο σοβαρά όλα τα θέματα ώστε να νιώθουν όλοι ασφάλεια.

– Υπάρχει τρόπος να συσταθεί μια ομάδα που να μπορεί να συζητά με την πολιτική ηγεσία;

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία αυτό είναι θέμα της Ομοσπονδίας που είναι ο ΣΕΓΑΣ. Οι ενέργειές του ως τώρα δεν έχουν πείσει το δρομικό κοινό, τον απλό αθλούμενo, ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του. Για να δούμε αν μπορεί κάτι να γίνει στο μέλλον. Η άνοιξη πλησιάζει και όλοι μας περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις.

– Είστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και παράλληλα να κερδηθούν και νέοι αθλούμενοι με το πέρας της πανδημίας;

Σίγουρα η πανδημία είχε και τα καλά της. Ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι το καλύτερο μέτρο αυτοπροστασίας είναι ο δυνατός οργανισμός . Σωστή διατροφή και άθληση είναι τα πρώτα μέτρα που μπορεί να πάρει κάποιος έναντι κάθε υιού. Μάλιστα όσο καιρό ήταν κλειστές οι καφετέριες ο κόσμος είχε την ευκαιρία να περπατήσει και να ψαχτεί περισσότερο πάνω στο θέμα του αθλητισμού. Το τρέξιμο είναι το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις και σίγουρα έγινε μια νέα  αρχή από πολλούς!

Για την υπογραφή: Οργανωτική Επιτροπή Hydra’s Trail Event

Previous ArticleNext Article

Στις 17/07 το Κρόνιον Πέρασμα και οι Δρόμοι Πάρνωνα

Για τις 17/07/2021 αν το επιτρέψουν οι συνθήκες προγραμματίζονται οι ιστορικοί αγώνες Κρόνιον Πέρασμα και Δρόμοι Πάρνωνα (Ημικρόνιο Πέρασμα). Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ-ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 70 ΧΛΜ.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Με την αρωγή φορέων της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου

Και με την ευγενική συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων ως Τ              εχνικών Συμβούλων του αγώνα,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 70 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ

΄΄ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ – ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ΄΄

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 17/07/2021

Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Αρκαδίας

Απόσταση:70 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 16.00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή, με αφετηρία και τερματισμό τον Αγ.Πέτρο Αρκαδίας. Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ. Ο αγώνας πραγματοποιείται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού – Βαρβίτσα – Καρυές – Βούρβουρα και τερματίζει πάλι στον Αγ.Πέτρο, πραγματοποιώντας μία κυκλική διαδρομή μήκους 70χλμ.

Όριο αγώνα: 10 ώρες.

Για οποιαδήποτε πρώτη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μας email στο lakoniaultrarunning@gmail.com ή στa τηλ.6955985506/ 6936853165(ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.kronionperasma.com

ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σύντομα τις επόμενες εβδομάδες, AN KAI EΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, θα ακολουθήσει αναλυτικότερη προκήρυξη του αγώνα.

ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ (ΗΜΙΚΡΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ)-ΑΓΩΝΑΣ 37 ΧΛΜ.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Με την αρωγή φορέων της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου

Και με την ευγενική συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων ως Τ              εχνικών Συμβούλων του αγώνα,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 37,5 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 17/07/2021

Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Αρκαδίας

Απόσταση:37 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 16.00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο. Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και διεξάγεται παράλληλα με το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ!Οι αθλητές θα ξεκινήσουν όλοι μαζί!Αυτοί που θα συμμετάσχουν στους Δρόμους Πάρνωνα, φτάνουν μέχρι το σημείο της Στραβόρραχης(18,5χλμ.) όπου κάνουν αναστροφή, και από τον ίδιο δρόμο τερματίζουν στο σημείο εκκίνησης τους!

Όριο αγώνα: 6 ώρες.

Για οποιαδήποτε πρώτη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μας email στο lakoniaultrarunning@gmail.com ή στa τηλ.6955985506/ 6936853165(ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.kronionperasma.com

ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σύντομα τις επόμενες εβδομάδες, AN KAI EΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, θα ακολουθήσει αναλυτικότερη προκήρυξη του αγώνα

Greece Race for the Cure® 2021: 1 – 2 & 3 Οκτωβρίου

Παρά τις ιδιαιτερότητες της εποχής και τα δεδομένα που καθημερινά αλλάζουν, είμαστε σίγουρες για ένα πράγμα: πως ο αγώνας μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού συνεχίζεται.

Το Greece Race for the Cure®, αγώνας δρόμου και συμβολικός περίπατος που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, ήδη προετοιμάζεται για τη νέα χρονιά και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1 έως 3 Οκτωβρίου 2021.

Ας μην ξεχνάμε πως μέσα από το Greece Race for the Cure® χρηματοδοτούνται προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου “Άλμα Ζωής” για την υποστήριξη ασθενών και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού όλο τον χρόνο.

Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει συνδυασμό διαδικτυακών δράσεων, παρουσία στο Ζάππειο και παράλληλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ώστε το μήνυμά μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού να φτάσει παντού.

Περισσότερες πληροφορίες και νέα για τη διοργάνωση: greecerace.gr

x
Send this to a friend