6 μήνες γεμάτοι από “Δρομείς Ελπίδας”: Η “πανδημία” της αγάπης και της αλληλεγγύης

6 μήνες συμπληρώθηκαν από την στιγμή που η ομάδα μας, η ομάδα της αγάπης και της αλληλεγγύης, τάραξε μια για πάντα τα λιμνάζοντα ύδατα του δρομικού κινήματος της χώρας.

Αυτή η “επιδημία” με την κωδική ονομασία “Δρομείς Ελπίδας” διαδόθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και ο ένας μετά τον άλλον πολλοί δρομείς “ασθένησαν” από τον πιο γλυκό και ελπιδοφόρο “ιό”!

6 μήνες μετά τον πρώτο μας αγώνα στην Σαλαμίνα δεν υπάρχει κανείς δρομέας που να μην γνωρίζει τον ξεχωριστό Σύλλογο Δρομέων ΑΜΕΑ με την ονομασία “Δρομείς Ελπίδας”.

Το εξπρές της αλληλεγγύης από την Σαλαμίνα μέχρι σήμερα έκανε σχεδόν κάθε Κυριακή, σε δρόμους και βουνά, στάσεις αγάπης και χαράς. Κάθε φορά οι “Δρομείς Ελπίδας” προσπαθούμε να κραυγάσουμε από άκρη εις άκρη της χώρας την αξία του εθελοντισμού σε συνδυασμό με τον αθλητισμό και βρήκαμε ήδη το “εμβόλιο” στις διακρίσεις, που αφήνουν άτομα με ειδικές ικανότητες μακριά από την άθληση.

Το πιο όμορφο πράγμα είναι να βλέπεις ένα τέτοιο παιδικό πρόσωπο να χαμογελά. Και ακόμα πιο όμορφο είναι να ξέρεις ότι είσαι ο λόγος πίσω από αυτό.

Τα 6μηνα μας γενέθλια κρύβουν και ένα δώρο, αλλά αυτό θα το αποκαλύψουμε μετά την μπόρα του κορωνοϊού, όταν και πάλι θα ανταμώσουμε για να φωνάξουμε “Είμαστε όλοι εμείς, της ελπίδας οι δρομείς”.

Σας ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας για το λιθαράκι, που έβαλε ο καθένας σε αυτήν την προσπάθεια. Μια προσπάθεια, η οποία απέδειξε πως είναι να αφήνεις πίσω το “εγώ” και να κατακτάς την μια μετά την άλλη αμέτρητες κορυφές με την ακλόνητη δύναμη του “εμείς”.

Μέχρι να ξαναδώσουμε τα χέρια ένα βίντεο από τις στιγμές που περάσαμε αυτούς τους 6 μήνες…

Με εκτίμηση
“Δρομείς Ελπίδας-Hope Runners”

Για τους Δρομείς Ελπίδας,

Σοφατζής Γιώργος

Previous ArticleNext Article

Νίκη… κολοκοτρωνέικη για τους “Δρομείς Ελπίδας”

Οι “Δρομείς Ελπίδας” ήταν ανάμεσα στους 100 εκείνους που τους έλαχε ο κλήρος να ξαναβρούν εκείνη την ανυπότακτη κολοκοτρωνέικη τρέλα . Και μιας και η αναφορά περί του Κολοκοτρώνειου Δρόμου στη διαδρομή Λιμποβίσι – Τρίπολη 28 χλμ., θα πρέπει να πούμε πως αυτήν την φορά δεν υπήρχε απλός “πιλότος”, αλλά ο Δημήτρης Γλυκός ήταν “στρατηγός” σαν τον “Γέρο του Μοριά”…

Κι αυτή η νίκη για τους “Δρομείς Ελπίδας” ήταν…κολοκοτρωνέικη, αφού αντιπαρήλθαν απόσταση, προβλήματα, περιορισμούς, τήρησαν για ακόμη μια φορά τα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και τερμάτισαν όπως πάντα με το χαμόγελο στα χείλη!

Για τους Δρομείς Ελπίδας,

Σοφατζής Γιώργος

cellphone :6942802002

Ακουμιανάκη Αδαμαντία

cellphone :6984352896

email: [email protected]

facebook :The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας – https://www.facebook.com/hoperunnersathens/

instagram : thehoperunners- https://www.instagram.com/thehoperunners/

Website : Hoperunners.gr-https://www.hoperunners.gr/

Αναβολή για τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την αναβολή του Αγώνα Υπεραπόστασης για το επόμενο έτος 2021, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια εποχή που η οργανωτική επιτροπή έβαζε τις μηχανές της διοργάνωσης του αγώνα σε πλήρη ισχύ, άλλαξαν, δραματικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η από 21/9/2020 ανακοίνωση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:  ΕΔΩ

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι, όπου εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (covid 19) όπως στην περιοχή της Αθήνας αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου δεν επιτρέπεται.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε και τις επαφές μας με όλους τους αρμόδιους Φορείς, η απόφαση δεν είναι δυνατόν να αλλάξει, αφού και οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες είναι χειρότερες.

Με αυτά τα δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών αλλά και των εθελοντών, αποφασίσαμε την αναβολή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ για τις 19-23 Νοεμβρίου 2021.

Σας περιμένουμε τη νέα ημερομηνία, με τη δέσμευση να καταβάλουμε από σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου Αγώνα επί ανοικτής οδού στον κόσμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

x
Send this to a friend