3ο MaskaRun Ορχομενού: Κάθε χρόνο και καλύτερα (pics)

3ο MaskaRun Ορχομενού: Κάθε χρόνο και καλύτερα (pics)

Μια διαφορετική εικόνα έδωσαν οι δρομείς το μεσημέρι της Κυριακής στον Ορχομενό οι οποίοι κινήθηκαν σε Καρναβαλικούς ρυθμούς με τις αντίστοιχες ευφάνταστες αμφιέσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι Ορχομενού την έναρξη των οποίων έδωσε το 3o MaskaRun.

Πολίτες κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν στους δρόμους του ιστορικού Ορχομενού δηλώνοντας τη θέλησή τους για συμμετοχή σε κάτι διαφορετικό όπως είναι το MaskaRun το οποίο ξεκίνησε το 2016 από τον Ορχομενό.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:30 Κεντρική Πλατεία και η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού Σπύρος Τσάκος, ήταν στην πρώτη γραμμή της αφετηρίας δίνοντας την εκκίνηση.

Μαζί τους ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Γιάννης Περγαντάς, ο αντιδήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Νταβαλούμης, η αντιδήμαρχος Ορχομενού Κική Καραβαγγέλη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι και μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το 3ο MaskaRun ενώ αρκετοί από αυτούς έτρεξαν την διαδρομή.

Το κέντρο εγγραφών

Οι διοργανωτές πραγματοποίησαν αλλαγές στην οργανωτική δομή του αγώνα, σύμφωνα με τις οποίες η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στην Κεντρική πλατεία, οργανώθηκε κέντρο εγγραφών, διανομής υλικού και πληροφόρησης και έγινε αλλαγή της διαδρομής των 2,5χλμ. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες αυτές οι αλλαγές βελτίωσαντη οργάνωση.

Το Σάββατο, παραμονή του 3ου MaskaRun, από το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού του Δήμου Ορχομενού εθελόντριες και εθελοντές διαφόρων Συλλόγων της πόλης συμμετείχαν στη διανομή του υλικού προς τους εγγεγραμένους, φροντισμένο σε τσάντες οι οποίες περιείχαν το αναμνηστικό μπλουζάκι και φυλλάδιο πληροφοριών.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού μόνο οι δηλωθέντες στη σειρά προτεραιότητας για την προμήθεια της δωρεάν μπλούζας της διοργάνωσης  ξεπέρασαν τους 380!!! Αν σε αυτούς προσθέσουμε εκείνους που δεν δήλωσαν την πρόθεσή τους να παραλάβουν μπλουζάκι οι συμμετοχές κατέγραψαν ρεκόρ συμμετοχής.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε μια απίστευτη κινητικότητα ως λειτουργία, για πρώτη φορά, Κέντρου Εγγραφών αφού πέρασαν και παρέλαβαν τις τσάντες τους το μεγαλύτερο ποσοστό των εγγεγραμμένων! Το κέντρο Εγγραφών λειτούργησε επίσης και το πρωί της Κυρακής από τις 08:00 μέχρι τις 10:45 για τη διανομή υλικού στους συμμετέχοντες που κατέφθασαν αυθημερόν στον Ορχομενού από άλλα μέρη.

Στην Κεντρική Πλατεία

Η καρδιά του 3ου MaskaRun ήταν στην Κεντρική Πλατεία Ηρώων από την οποία έγινε η έκκινηση αλλά και ο τερματισμός των δρομέων όπου τους περίμεναν τα μετάλλιά τους και τα άλλα υποστηρικτικά. Στην πλατεία συμμετέχοντες αλλά και θεατές είχαν την ευκαιρία να χορέψουν σε Καρναβαλικούς ρυθμούς δίνοντας το στίγμα του Ορχομενίτικου Καρναβαλιού και το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες μέχρι την κορύφωση της μεγάλης παρέλασης την επόμενη Κυριακή.

Οι συντελεστές

Για το φετινό MaskaRun εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμα. τον Δήμαρχο ο Ορχομενού και πρόεδρο της ΠΕΔ Λουκά Υπερήφανο και τα μέλη του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού, πρόσφεραν και στήριξαν την διοργάνωση προμηθεύοντας διάφορα είδη:

Η DOLE HELLAS μπανάνες, η ΑΓΝΗ αναψυκτικά, η COPYCARE Θοδωρής Ζησιμόπουλος εκτύπωση εντύπων, ο CITY FM 92 Πάνος Καρβούνης που δημιούργησε τα ηχητικά σποτ, η Αθλητική Ένωση Ορχομενού αναψυκτικά, η EFH STUDIO την προθέρμανση των συμμετεχόντων, ο Γιάννης Πάνου για την δημιουργία του διαφημιστικού εντύπου για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και οι ιστοσελίδες Asopichos και MaskaRun.

Οι διοργανωτές αισθάνονται επίσης την ανάγκη να εκφράσουν ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ αλλά και για την πολύτιμη συνεργασία στα μέλη του Παραδοσιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ορχομενού, στο προσωπικό του Αστυνομικού τμήματος Ορχομενού και στα μέλη της ΜΟΤΟλέσχης Ορχομενού.

Στον Αντιπερειφερειάρχη Γιάννη Περγαντά που πρόσφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες. Στους Αντιδημάρχους Κική Καραβαγγέλη και Γιάννη Νταβαλούμη, στον πρόεδρο της ΔΚ Ορχομενού Βασίλη Τάγκαλη καθώς και στο προσωπικό του Δήμου. Επίσης στα μέλη των Συλλόγων: Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού, του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη», της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού, του Συλλόγου «Καλλιτεχνική Πορεία», του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού, «Οιππότες του θεάτρου» Ορχομενού, του Συλλόγου Άσκηση-Ψυχαγωγία-Υγεία Ορχομενού, Μινύες και της ιστοσελίδας www.asopichos.gr – www.MaskaRun.gr.

Previous ArticleNext Article

Και πρόταση γάμου στον τερματισμό του Ladies Run!

Και πρόταση γάμου στον τερματισμό του Ladies Run!

Τα νέα πρόσωπα στο βάθρο, οι τελευταίες προτάσεις στο γυναικείο αθλητικό στυλ που έκαναν “πασαρέλα” στη Βουλιαγμένη, οι αλλαγές στη διαδρομή και τα reunion γνωστών ηθοποιών δεν ήταν οι μόνες εκπλήξεις που επιφύλασσε η Κυριακάτικη μέρα στο φετινό και 7ο στη σειρά Ladies Run, στην Astir Beach, την πιο premium παραλία της Αττικής.

Η μεγαλύτερη έκπληξη, ήταν η « κινηματογραφική » πρόταση γάμου που σχεδίασε ο Γιώργος Μουστογιάννης, στη νικήτρια του αγώνα, Κατερίνα Μπερδούση, φυσικά στον τερματισμό! Ο για 5 χρόνια σύντροφος της, την περίμενε γονατιστός στον τερματισμό με το μονόπετρο και αφού εξασφάλισε το ναι, ελευθέρωσε δεκάδες κόκκινα μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς στον ουρανό!

Η ψυχολόγος στο επάγγελμα Κατερίνα είχε πει σε μια παλιά της συνέντευξη πως το πιο περίεργο που της έχει συμβεί είναι να τρακάρει με ένα περιστέρι (!). Μια πρόταση γάμου στο τέλος ενός αγώνα δρόμου, δεν ξέρουμε αν είναι πιο περίεργο, σίγουρα όμως είναι πιο ενδιαφέρον. Και πολύτιμο!

Η επιτυχία του Ladies Run στη φετινή του διοργάνωση θα βοηθήσει στην στήριξη των ευπαθών ομάδων γυναικών μέσω του Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ: Αρχής γενομένης από πέντε νεαρές οικότροφους του Λύρειου Ιδρύματος που καταστράφηκε στις φωτιές του καλοκαιριού, που θα αποκτήσουν νέους υπολογιστές για τη φοίτηση τους στο Πανεπιστήμιο και σε σχολές. Περισσότερες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του Ladies Run θα ανακοινωθούν εντός της χρονιάς.

Αδρεναλίνη στα ύψη στο Adventure Film Festival Greece

Αδρεναλίνη στα ύψη στο Adventure Film Festival Greece

Το μοναδικό ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες περιπέτειας, επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σε καινούργιο χώρο και με ανανεωμένη σύσταση, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στο θέατρο Pierce – The American College of Greece. Το Adventure Film Festival Greece θα παρουσιάσει εξαιρετικές κινηματογραφικές παραγωγές, εκθέσεις φωτογραφίας και εμπνευσμένες ομιλίες από διακεκριμένα ονόματα του αθλητισμού και της δράσης, συνθέτοντας ένα μοναδικό στο είδος του θεματικό και θεαματικό γεγονός. Το  runnfun.gr χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης, θα είναι εκεί για να μεταφέρει όσα θα συμβούν σε ένα ξεχωριστό διήμερο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή των υπαίθρων δραστηριοτήτων, καθώς κατά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια προσέλκυσε πάνω από 8.000 άτομα, που απήλαυσαν συνολικά 87 ταινίες, 26 ομιλίες και 16 εκθέσεις φωτογραφίας, με θέμα ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται με τη δύναμη του ανθρώπου, μετατρέποντας τα στοιχεία της φύσης σε ένα ατελείωτο πεδίο δράσης.

Στο επετειακό 5ο AFF ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους αθλητές, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι, εταιρείες εξοπλισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων, καλώντας τους λάτρεις της περιπέτειας και της αδρεναλίνης να είναι εκεί.

Το Adventure Film Festival θα προβάλει φέτος ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με διεθνή χαρακτήρα. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν δώδεκα προβολές με τις περισσότερες να αποτελούν πρεμιέρες στη χώρα μας, μέσα από τις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε πρωτόγνωρα μέρη και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες.

Στην ειδικά διαμορφωμένη ενότητα Red Bull Mixed Media Academy οι συμμετέχοντες στο workshop θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όσα έμαθαν δίπλα σε φωτογράφους & videographers του Red Bull Media House, μέσα από το content που θα δημιουργήσουν και το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην αίθουσα του 5ου AFF. Τέλος θα ακολουθήσει η ανάδειξη του νικητή.

Στις φωτογραφικές εκθέσεις φιλοξενούνται οι Όλγα Στεφάτου: Solar Impulse, Η ιστορική πτήση, Ανδρέας Μεσσήνης: Οι ανώτεροι σκοτεινοί κήποι του ουρανού, Πελαγία Καρανικόλα: African Color και Στέφανος Κόντος: On a single breath. Ενδιαφέρουσες ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από τους Λεωνίδα Αθανασόπουλο: Ένας ασυνήθιστος τρόπος για πιο δυνατές εμπειρίες και περιπέτειες, Βανέσα Αρχοντίδου & Χριστίνα Φλαμπούρη: A woman can be, Δημήτρη Κορρέ: Η περιπέτεια ως ανάγκη στις “τακτοποιημένες κοινωνίες” και Eric Hjorleifson: Skiing is my dancing.

Το πρόγραμμα προβολής των ταινιών είναι το ακόλουθο:
Σάββατο 3.11
1
η περίοδος
14:00 Paige 22’ Bjarne Salen, Endlessflow Films (Surf / Woman / Inspiration)
14:25 Gaza Surf Club96’ Philip Gnadt, Mickey Yamine (Surf / Community)
16:00 Διάλειμμα 15’
16:20 Fish people 49’ Keith Malloy, Endlessflow Films (Sustainability / Surf / Water)
17:10 Ομιλία Στέφανου Κόντου, Κάνοντας την τέχνη – περιπέτεια, The underwater Gallery 20’
17:40 Διάλειμμα 35’

2η περίοδος
18:20 Red Bull Mixed Media Academyπαρουσίαση από τους συμμετέχοντες- content creators 40’ 19:00 Nekiia 25’George Lentzas (Running / προλογίζει ο Μάριος Γιαννακού)
19:30 Takayna 38’ Alex Lowther, Patagonia Films Productions (Running / Environment)
20:10 Ομιλία Λεωνίδα Αθανασόπουλου, Ένας ασυνήθιστος τρόπος για πιο δυνατές εμπειρίες και περιπέτειες 20’
20:35 Διάλειμμα 35’

3η περίοδος 
21:10 Point of no return 95’ Noel Dockstader & Quinn Kanaly, Far West Film Co (Exploration / Environment / Energy)
22:45 Skype Q&A session με τους συντελεστές και πρωταγωνιστές της ταινίας
23:00 Τέλος

 

Κυριακή 4.11
1
η περίοδος 
14:00 In the starlight 52’ Mathieu Le Lay Productions, (Outdoors Photography / Exploration / Human interest)
14:55 Dugout 52’ Benjamin Sadd, Trail To Anywhere Productions (Human interest / Adventure / Indigenous)
15:50 Διάλειμμα 15’
16:10 Finding the Line 60’ Benjamin Sadd, Trail Τo Anywhere Productions (Human Interest / Woman Skiing)
17:10 Ομιλία Βανέσας Αρχοντίδου & Χριστίνας Φλαμπούρη, A woman can be 20’
17:40 Διάλειμμα 35’

2η περίοδος 
8:20 Dirtbag: The Legend of Fred Beckey 95’ Dave O’Leske, (Human Interest / Climbing)
20:00 Ομιλία Δημήτρη Κορρέ, Η περιπέτεια ως ανάγκη στις “τακτοποιημένες κοινωνίες” 20’
20:35 Διάλειμμα 35’

3η περίοδος
21:10 Hoji 55’ Matchstick Productions(Skiing)
22:00 Ομιλία Eric Hjorleifson, Skiing is my dancing 20’
23:00 Τέλος

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η WAY OUT ADVENTURES. Περισσότερες πληροφορίες, τιμές, σημεία πώλησης εισιτηρίων κλπ, στο Adventure Film Festival Greece.

 

 

 

 

Οι 10 καλύτεροι σκύλοι – δρομείς που είναι οι τέλειοι παρτενέρ στο τρέξιμο

Οι 10 καλύτεροι σκύλοι – δρομείς που είναι οι τέλειοι παρτενέρ στο τρέξιμο

Στα περισσότερα σκυλιά αρέσει πάρα πολύ να τρέχουν. Κάποια το αγαπάνε περισσότερο από άλλα και φυσικά ορισμένα εξ’ αυτών δεν τρελαίνονται για τς μεγάλες αποστάσεις.

Ορισμένες ράτσες είναι επιρρεπείς στην υπερθέρμανση και δεν αντέχουν να τρέχουν για πολύ. Για κάποιες άλλες ράτσες ωστόσο το τρέξιμο είναι στη φύση τους και αν ένας δρομέας τις διαλέξει ως συνοδοιπόρους για την προπόνησή του είναι δεδομένο πως θα φτάσουν πολύ μακριά μαζί του.

Όσοι βρεθήκαμε στο 5ο Run Together που έγινε την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, είδαμε αρκετούς δρομείς να τρέχουν με τα σκυλιά τους, ακόμα και τις μεγαλύτερες αποστάσεις. Και αυτή ήταν η αφορμή για να γίνει το συγκεκριμένο θέμα.

Αν είσαι από εκείνους τους δρομείς που βρίσκει ελκυστική την ιδέα να προπονείται υπό την συντροφιά ενός σκύλου, τότε οι παρακάτω ράτσες είναι οι ιδανικές.

Πίτμπουλ

Πανέξυπνο και ταυτόχρονα παρεξηγημένο, το Πίτμπουλ είναι ένα σκυλί το οποίο πραγματικά ευχαριστιέται το τρέξιμο μαζί σου. Όπως τονίζει ο Αμερικάνος εκπαιδευτής σκύλων, Μπράιαν Μπαρέρα: «Έχουν χαμηλή απόσταση από το έδαφος και είναι ό,τι πρέπει για προπονήσεις που περιλαμβάνουν μικρές διαδρομές. Μία από τις ράτσες που μοιάζουν σαν να δουλεύουν τόσο σκληρά όσο εσύ στο τρέξιμο».

Μπιγκλς

Μην σε παραπλανά η όψη τους. Μπορεί να μοιάζουν τεμπέλικα σαν τον Σνούπι και να σου δίνουν την αίσθηση ότι τους αρέσει να κάθονται διαρκώς στο σπίτι αλλά δεν είναι έτσι. Το ένστικτό τους τα ωθεί διαρκώς στο τρέξιμο όταν βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους, είναι πολύ δραστήρια και πολύ γρήγορα και με δεδομένο πως πρόκειται για κυνηγετικά σκυλιά, σε περνάνε με χαρακτηριστική ευκολία στο τρέξιμο.

Δαλματίας

Τα αγαπημένα σκυλιά των Άγγλων δρομέων, τα σκυλιά Δαλματίας τρελαίνονται να τρέχουν και στις μεγάλες αποστάσεις είναι ασυναγώνιστα. Ο Μπαρέρα πάντως επισημαίνει πως απαιτούν την προσοχή σας αν τρέχετε μαζί τους: «Είναι σκυλιά πολύ μεγάλου μεγέθους οπότε μην τρέχετε μαζί τους στην πόλη, καλύτερα να προτιμήσετε κάποιο μονοπάτι στη φύση ή κάποιο μεγάλο πάρκο».

Φοξ Τεριέ

Αν ψάχνετε ένα σύντροφο για να τρέχετε μαζί τις ζεστές μέρες, ένα Φοξ Τεριέ είναι ότι πρέπει. Φιλικά, ενεργητικά και γεμάτα ζωντάνια, τα Φοξ Τεριέ αν μάθουν να τρέχουν μαζί σας θα ανυπομονούν να το κάνουν, μπορεί να σε ακολουθήσουν σε κάθε πιθανή διαδρομή.

Γερμανικός ποιμενικός

Το καλύτερο είναι φυσικά να τρέχετε στο κρύο με ένα τέτοιο σκύλο. Αγαπούν να τρέχουν. Ο ενθουσιασμός, η νοημοσύνη και η ανάγκη έντονης άσκησης καθιστούν αυτή τη φυλή τον ιδανικό συνεργάτη για έναν δρομέα ακόμα και μεγάλων αποστάσεων, αρκεί το θερμόμετρο να βρίσκεται κάτω από τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Χάσκι

Όσο πρόθυμο είναι ένα Φοξ Τεριέ να τρέξει μαζί σας τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, άλλη τόση προθυμότητα να βρείτε σε ένα Χάσκι τις κρύες μέρες του χειμώνα. Γρήγορο και με ελαφριά πόδια, δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι απολαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με κίνηση. «Πολύ αθλητικά σκυλιά που σίγουρα τα πάνε καλύτερα με πιο κρύο καιρό αλλά διατηρούν την ενεργητικότητά τους τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο», λέει ο Μπαρέρα.

Λαμπραντόρ και Γκόλντεν Ριτρίβερ

Για σύντομες διαδρομές. Long run και αργό τρέξιμο. Σκυλιά με προσωπικότητα, πολύ φιλικά και όμως με μεγάλη ενέργεια παρά το βάρος τους και το μεγάλο κορμί τους. Είναι εύκολο να τα εκπαιδεύσει κανείς και είναι εξαιρετικά πιστά. Τα ριτρίβερ θα γίνουν ένας εξαιρετικός συνεργάτης σε σχεδόν οποιαδήποτε απόσταση και αν επιλέξει ο «δρομέας αφεντικό».

Σέτερ

Φυσικά ένα από τα καλύτερα σκυλιά με μεγάλη αντοχή που σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τον δρομέα ιδιοκτήτη του. Έχει ανεξάντλητες αντοχές και σίγουρα μπορεί να σας καθοδηγήσει και σε μονοπάτια σε ορεινό τρέξιμο, αφού είναι κυνηγός. Χρειάζεται και αυτό εκπαίδευση, του αρέσει περισσότερο το χώμα από την άσφαλτο.

Τζακ Ράσελ και Πάρσον Ράσελ

Και για μικρές και για μεγάλε αποστάσεις. Είναι ταχύτατα, αλλά έχουν και αντοχές. Τα Τζάκ Ράσελ (και τα Πάρσον) αγαπούν να παίζουν και είναι πάντα πρόθυμα και δραστήρια. Θα πρέπει, ωστόσο, να περάσετε αρκετό χρόνο στην εκπαίδευση, γιατί στα συγκεκριμένα σκυλιά σαν κυνηγοί, ακολουθούν κυρίως τη… μύτη τους. Για να μην βγάλετε, λοιπόν, κάνα λαγό από το λαγούμι του, τρέξτε αρχικά με λουρί μαζί με το σκυλί σας. Ανεβάστε χιλιόμετρα σταδιακά.

Πόιντερ

Τρέχει μακριά, σταθερά, γρήγορα όταν χρειαστεί και του αρέσουν τα μονοπάτια. Είναι μεσαίου μεγέθους και ξέρει να εκμεταλλεύεται το βάρος του. Είναι πρόθυμο να μείνει μαζί σας σχεδόν σε οποιαδήποτε διαδρομή, εξαιτίας της υψηλής ενέργειας του. Είναι γρήγοροι, ανθεκτικοί δρομείς που έχουν καλή τελική ταχύτητα, αλλά έχουν επίσης την κατασκευή για να διατηρήσουν υψηλές αποστάσεις.

Ότι σκύλο και να έχεις, πάντως, μπορείς να δοκιμάσεις να τρέξεις μαζί του. Χωρίς να τον ταλαιπωρήσεις αν δεν είναι τόσο… φαντικός δρομέας όσο εσύ.

Διαβάστε ακόμα: Η αδέσποτη σκυλίτσα Γκόμπι έτρεξε 126 χλμ για να βρει μια ζεστή αγκαλιά! (pics+vid)

Send this to a friend