3ο MaskaRun Ορχομενού: Κάθε χρόνο και καλύτερα (pics)

3ο MaskaRun Ορχομενού: Κάθε χρόνο και καλύτερα (pics)

Μια διαφορετική εικόνα έδωσαν οι δρομείς το μεσημέρι της Κυριακής στον Ορχομενό οι οποίοι κινήθηκαν σε Καρναβαλικούς ρυθμούς με τις αντίστοιχες ευφάνταστες αμφιέσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι Ορχομενού την έναρξη των οποίων έδωσε το 3o MaskaRun.

Πολίτες κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν στους δρόμους του ιστορικού Ορχομενού δηλώνοντας τη θέλησή τους για συμμετοχή σε κάτι διαφορετικό όπως είναι το MaskaRun το οποίο ξεκίνησε το 2016 από τον Ορχομενό.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:30 Κεντρική Πλατεία και η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού Σπύρος Τσάκος, ήταν στην πρώτη γραμμή της αφετηρίας δίνοντας την εκκίνηση.

Μαζί τους ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Γιάννης Περγαντάς, ο αντιδήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Νταβαλούμης, η αντιδήμαρχος Ορχομενού Κική Καραβαγγέλη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι και μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το 3ο MaskaRun ενώ αρκετοί από αυτούς έτρεξαν την διαδρομή.

Το κέντρο εγγραφών

Οι διοργανωτές πραγματοποίησαν αλλαγές στην οργανωτική δομή του αγώνα, σύμφωνα με τις οποίες η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στην Κεντρική πλατεία, οργανώθηκε κέντρο εγγραφών, διανομής υλικού και πληροφόρησης και έγινε αλλαγή της διαδρομής των 2,5χλμ. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες αυτές οι αλλαγές βελτίωσαντη οργάνωση.

Το Σάββατο, παραμονή του 3ου MaskaRun, από το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού του Δήμου Ορχομενού εθελόντριες και εθελοντές διαφόρων Συλλόγων της πόλης συμμετείχαν στη διανομή του υλικού προς τους εγγεγραμένους, φροντισμένο σε τσάντες οι οποίες περιείχαν το αναμνηστικό μπλουζάκι και φυλλάδιο πληροφοριών.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού μόνο οι δηλωθέντες στη σειρά προτεραιότητας για την προμήθεια της δωρεάν μπλούζας της διοργάνωσης  ξεπέρασαν τους 380!!! Αν σε αυτούς προσθέσουμε εκείνους που δεν δήλωσαν την πρόθεσή τους να παραλάβουν μπλουζάκι οι συμμετοχές κατέγραψαν ρεκόρ συμμετοχής.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε μια απίστευτη κινητικότητα ως λειτουργία, για πρώτη φορά, Κέντρου Εγγραφών αφού πέρασαν και παρέλαβαν τις τσάντες τους το μεγαλύτερο ποσοστό των εγγεγραμμένων! Το κέντρο Εγγραφών λειτούργησε επίσης και το πρωί της Κυρακής από τις 08:00 μέχρι τις 10:45 για τη διανομή υλικού στους συμμετέχοντες που κατέφθασαν αυθημερόν στον Ορχομενού από άλλα μέρη.

Στην Κεντρική Πλατεία

Η καρδιά του 3ου MaskaRun ήταν στην Κεντρική Πλατεία Ηρώων από την οποία έγινε η έκκινηση αλλά και ο τερματισμός των δρομέων όπου τους περίμεναν τα μετάλλιά τους και τα άλλα υποστηρικτικά. Στην πλατεία συμμετέχοντες αλλά και θεατές είχαν την ευκαιρία να χορέψουν σε Καρναβαλικούς ρυθμούς δίνοντας το στίγμα του Ορχομενίτικου Καρναβαλιού και το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες μέχρι την κορύφωση της μεγάλης παρέλασης την επόμενη Κυριακή.

Οι συντελεστές

Για το φετινό MaskaRun εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμα. τον Δήμαρχο ο Ορχομενού και πρόεδρο της ΠΕΔ Λουκά Υπερήφανο και τα μέλη του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού, πρόσφεραν και στήριξαν την διοργάνωση προμηθεύοντας διάφορα είδη:

Η DOLE HELLAS μπανάνες, η ΑΓΝΗ αναψυκτικά, η COPYCARE Θοδωρής Ζησιμόπουλος εκτύπωση εντύπων, ο CITY FM 92 Πάνος Καρβούνης που δημιούργησε τα ηχητικά σποτ, η Αθλητική Ένωση Ορχομενού αναψυκτικά, η EFH STUDIO την προθέρμανση των συμμετεχόντων, ο Γιάννης Πάνου για την δημιουργία του διαφημιστικού εντύπου για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και οι ιστοσελίδες Asopichos και MaskaRun.

Οι διοργανωτές αισθάνονται επίσης την ανάγκη να εκφράσουν ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ αλλά και για την πολύτιμη συνεργασία στα μέλη του Παραδοσιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ορχομενού, στο προσωπικό του Αστυνομικού τμήματος Ορχομενού και στα μέλη της ΜΟΤΟλέσχης Ορχομενού.

Στον Αντιπερειφερειάρχη Γιάννη Περγαντά που πρόσφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες. Στους Αντιδημάρχους Κική Καραβαγγέλη και Γιάννη Νταβαλούμη, στον πρόεδρο της ΔΚ Ορχομενού Βασίλη Τάγκαλη καθώς και στο προσωπικό του Δήμου. Επίσης στα μέλη των Συλλόγων: Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού, του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη», της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού, του Συλλόγου «Καλλιτεχνική Πορεία», του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού, «Οιππότες του θεάτρου» Ορχομενού, του Συλλόγου Άσκηση-Ψυχαγωγία-Υγεία Ορχομενού, Μινύες και της ιστοσελίδας www.asopichos.gr – www.MaskaRun.gr.

Previous ArticleNext Article

Αγώνες επίδειξης Κάνοε Καγιάκ και Sup στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αγώνες επίδειξης Κάνοε Καγιάκ και Sup στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αθλήματα που καλλιεργεί η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ θα έχουν όσοι βρεθούν στις 20 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκείνη την ημέρα, στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ/SNFCC, θα διεξαχθούν αγώνες επίδειξης για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 21.00 με τις απονομές των μεταλλίων στους διακριθέντες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν δελτία αθλητικής ιδιότητας και θεωρημένο δελτίο υγείας για το 2018.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν αγώνες σε κάνοε, καγιάκ σπριντ, καθώς και στο sup.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος κάποιοι από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες των αθλημάτων, αλλά και η νέα γενιά. Το πανέμορφο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ, έμπνευση του αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο, που μοιάζει ως συνέχεια της θάλασσας και τροφοδοτείται με θαλασσινό νερό, αποτελεί έναν εξαιρετικό χώρο για την ανάδειξη των αθλημάτων κάνοε, καγιάκ και Sup.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών σε αγωνίσματα που δεν είναι τόσο δημοφιλή στο ευρύ κοινό. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη στο κοινό, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Φορείς υλοποίησης της εκδήλωσης είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Αναγέννηση και Πρόοδος».

Όλα έτοιμα για το Agios Nikolaos On SUP 2018 EuroTour

Όλα έτοιμα για το Agios Nikolaos On SUP 2018 EuroTour

Για άλλη μία χρονιά ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης θα φιλοξενήσει το EuroTour 2018, ίσως το μεγαλύτερο και πλέον αναμενόμενο SUP event στη χώρα μας, στις 26-27 Μαΐου, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα αναδειχθεί η ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISA, στη Βραζιλία.

Ο Μιχάλης Φαρσάρης, πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ που διοργανώνει την εκδήλωση, μας δίνει όλες τις πληροφορίες.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του Agios Nikolaos on SUP και πόσα χρόνια πραγματοποιείται η διοργάνωση;

Η ιδέα προέκυψε από το γεγονός ότι το SUP μου προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες περίπου δέκα χρόνια τώρα και η ιστιοσανίδα περισσότερο από εικοσιπέντε χρόνια. Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου για να χαρώ τα κύματα, σε όλους του ωκεανούς! Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διατελώ πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Αγ. Νικολάου (ΔΑΕΑΝ) που διαχειρίζεται τις παραλίες του Δήμου και τη μοναδική μαρίνα της Κρήτης. Είναι η τέταρτη χρονιά της διοργάνωσης και εύχομαι να ζήσει πολύ περισσότερα! Όταν πρότεινα αυτή τη διοργάνωση ως μία εκδήλωση για να διαφημίσουμε τις παραλίες του τόπου μας, μας στήριξαν η τοπική κοινωνία και οι επιχειρήσεις με τις χορηγίες τους. Αυτή η πρόταση έγινε στο πλαίσιο της προβολής του τόπου μας μέσω δραστηριοτήτων που διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια η ΔΑΕΑΝ μαζί με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου. Το Agios Nikolaos on SUP είναι μια εκδήλωση-συνάντηση για τους φίλους της θάλασσας που τους αρέσει η όρθια κωπηλασία, δεν είναι αθλητικός αγώνας. Παρόλα αυτά, στις υπέροχες διαδρομές που οργανώνουμε ετησίως, οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο πλέον που μας τιμάνε με την παρουσία τους, διακρίνονται στην ταχύτητα και στην ικανότητα τους στους ελιγμούς.

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει η περιοχή του Αγίου Νικολάου για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και τους συμμετέχοντες;

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας προορισμός με ξενοδοχεία πολύ υψηλού επιπέδου και πολυτέλειας 5*, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα και για πολύ οικονομικές διακοπές. Η περιοχή διαθέτει εξαιρετικές παραλίες, μοναδικό τοπίο και υπέροχο κλίμα. Σε συνδυασμό με τους συχνά δυνατούς ανέμους, δίνουν τη δυνατότητα στους αναβάτες να απολαύσουν downwind διαδρομές με κύμα στον κόλπο όλο το καλοκαίρι με τα μελτέμια και το χειμώνα με τους συχνούς νοτιάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι πετύχαμε τρία χρόνια στη σειρά να έχουμε αέρα τη μέρα με τη μεγάλη απόσταση.

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το επίπεδο του SUP στην Ελλάδα και πόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός με τους ξένους συμμετέχοντες;

Η Ελλάδα βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης του αθλήματος, όπως φάνηκε με τη συμμετοχή μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Δανίας. Οι αθλητές μας είναι υπολογίσιμοι στην ταχύτητα, όπως έδειξε ο πολλά υποσχόμενος Νίκος Συρίγος. Στις γυναίκες φαίνεται να έχουμε αγωνιστικό έλλειμμα σε συμμετοχές στις πανελλήνιες εκδηλώσεις, παρότι στο ελεύθερο surf και στις εβδομαδιαίες συναντήσεις που γίνονται π.χ. από την Ακαδημία του Agios On SUP, το γυναικείο φύλο υπερτερεί!

Πιστεύετε ότι η χώρα μας μπορεί να επενδύσει σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, με στόχο τον αθλητικό τουρισμό;

Η Ελλάδα είναι καταξιωμένος διεθνής προορισμός για την ιστιοσανίδα, με κέντρα σε πάρα πολλά νησιά λόγω των μελτεμιών. Προφανώς είναι δεδομένο ότι αντίστοιχα μπορεί να προσφέρει δυνατότητες για κέντρα downwind SUP, αλλά και για μέρη με άπνοια, π.χ. στα νησιά του Ιονίου. Η διοργάνωση του Agios On SUP εντάσσεται ακριβώς σε αυτή τη στρατηγική. Έχει στόχο την προσέλκυση τουρισμού για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Εκτός από τις υπέροχες παραλίες, έχομε πολύ όμορφα και ψηλά βουνά και η ΔΑΕΑΝ άρχισε φέτος να δραστηριοποιείται στον τομέα των πεζοπορικών μονοπατιών, ενώ ξεκίνησε μια διεθνή συνεργασία για το μάρκετινγκ όλων των αντίστοιχων εκδηλώσεων του Δήμου, με ακριβώς αυτό το σκοπό.

Πηγή: Love Surfing

Σπουδαίοι αθλητές από το εξωτερικό στο Agios Nikolaos on SUP 2018 (vid)

Σπουδαίοι αθλητές από το εξωτερικό στο Agios Nikolaos on SUP 2018 (vid)

Για μία ακόμα χρονιά, ο Άγιος Νικόλαος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Agios Nikolaos on SUP, τη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση για φίλους του SUP στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Eurotour, έχοντας αξιολογηθεί με 3 αστέρια στην παγκόσμια κατάταξη!

Το 4ο Agios Nikolaos on SUP θα διεξαχθεί στις 26, 27 και 28 Μαΐου 2018, στο μαγευτικό νησί της Κρήτης, έχοντας ως διοργανωτές τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Αγίου Νικολάου.

Η εκδήλωση αναμένεται ν΄ανεβάσει υψηλά τον “πήχη” των συμμετοχών, ξεπερνώντας τις 116 της περυσινής διοργάνωσης και προσελκύοντας, όπως κάθε χρόνο, μεγάλα ονόματα του Ελλαδικού και Διεθνούς αθλητισμού όπως οι : Νίκος Συρίγος, Αλέξανδρος Πράπας, Δήμητρης Απαλαγάκης, Μάνος Νερατζούλης, Βασίλης Κασκαμπάς και Ηλιάνα Λακαφώση.

Πέραν  των Ελληνικών συμμετοχών, στην παραπάνω διοργάνωση αναμένεται να φιλοξενηθούν σπουδαίοι αθλητές του SUP από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα το «παρών»  αναμένεται να δώσουν ο πρωταθλητής Michael Booth καθώς και ο Titouan Puyo 2ος στην παγκόσμια κατάταξη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ISA Bruno Hasulyo, o Leonard Nika και η παγκόσμια πρωταθλήτρια της ISA Olivia Piana, η Susak Molinero, ο Joep van Bakel, Paolo Marconi, η Caterina Stenta, η Susanne Lier και πολλοί άλλοι.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας (Δ.Α.Ε.Α.Ν) κ. Μιχάλης Φαρσάρης διευκρίνισε ότι : Η συγκεκριμένη διοργάνωση – δεν είναι αθλητικός αγώνας, δεν είναι αθλητική εκδήλωση – είναι μια Πανευρωπαική Γιορτή του SUP για τους συμμετέχοντες – μια επίδειξη στην οποία θα συμμετάσχουν διεθνείς αθλητές – Παγκόσμιοι πρωταθλητές, σε εξαιρετικές διαδρομές που ήδη έχουν σχεδιαστεί στο θαλάσσιο στίβο της περιοχής.

Παράλληλα με το θαλασσινό χαρακτήρα της εκδήλωσης – όπως έκανε γνωστό, αυτό που την διαφοροποιεί από αντίστοιχες διοργανώσεις, είναι ο φιλανθρωπικός της χαρακτήρας, αφού όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα έσοδα της, θα διατεθούν για τη στήριξη και προώθηση των σκοπών του μη κερδοσκοπικού εθελοντικού σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Νεάπολης», καθώς και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίου Νικολάου – δομή η οποία συμβάλλει καθ όλη της διάρκεια του χρόνου στην κάλυψη των βασικών αναγκών πολιτών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Ο ίδιος απεύθυνε πρόσκληση σ΄όλους να επισκεφθούν τον Άγιο Νικόλαο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, προκειμένου να συμμετάσχουν στην παραπάνω διοργάνωση και να ζήσουν μια μοναδική θαλασσινή εμπειρία!

Πάρτε μια μικρή γεύση από όσα έγιναν πέρυσι

Send this to a friend