Ιδού η Ρόδος, ιδού και ο Μαραθώνιος – Στόχος οι 1.200 συμμετοχές

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου που θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της, παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες των αγώνων και των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Μαραθωνίου, όπως επίσης και η νέα διαδρομή, η οποία αναμένεται να προσελκύσει φέτος ακόμη περισσότερους συμμετέχοντες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Επιπροσθέτως, έγιναν γνωστοί οι χορηγοί που θα υποστηρίξουν την διοργάνωση.

Η Ράνια Ρεμπούλη, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που κέρδισε τον περυσινό Μαραθώνιο και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, παραβρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου και δήλωσε εξαιρετικά ευτυχής που θα τρέξει και φέτος: “Είμαι πολύ χαρούμενη που για μία ακόμα χρονιά θα τρέξω στη Ρόδο που με έχει αγκαλιάσει από τα πρώτα μου βήματα στον αθλητισμό. Πλέον για μένα η συναισθηματική αξία της συμμετοχής είναι τεράστια. Από πλευράς μου θα κάνω ότι μπορώ προκειμένου να έχει επιτυχία αυτή η διοργάνωση. Αν και δεν θα τρέξω φέτος τη Μαραθώνια διαδρομή, αφού δεν γίνεται επειδή θα πάω στο Ρίο για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και είναι θέμα προπόνησης, θα τρέξω στα 10 χλμ. και θα είμαι κοντά στους διοργανωτές και σε όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους”.

Τον λόγο πήρε πρώτη η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου, η οποία ανέφερε: “Η προσπάθεια που κάνουμε να καθιερώσουμε τη Ρόδο σαν προορισμό μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου συνεχίζεται δυναμικά με τη διοργάνωση του τρίτου διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με υποστηρικτή τον ΔΟΠΑΡ δουλεύουμε σχεδόν όλο τον χρόνο για να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση πετυχημένη έτσι ώστε να μπορεί να κερδίσει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό μια θέση που θα μας κάνει υπερήφανους.

Επιλέξαμε μία νέα εξαιρετική διαδρομή που ξεκινά αλλά και καταλήγει στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Δημαρχείου, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τις ομορφιές της Ρόδου. Μια διαδρομή που τρέχει παράλληλα στο Κάστρο και σε όλα τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης μας. Επίσης φέτος έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε μία νέα συνεργασία που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή του αγώνα και αναφέρομαι στη συνεργασία μας με το γραφείο «Communication Lab» της κυρίας Μαρίνας Κουταρέλλη, που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο, το Σπέτσες mini marathon.

Επίσης έχουμε ξεκινήσει επαφές με σημαντικούς εκπροσώπους των ΜΜΕ του εξωτερικού, καθώς και αθλητικούς συλλόγους αρκετοί από τους οποίους θα έρθουν στη Ρόδο για να καλύψουν τον αγώνα και να συμμετάσχουν, με στόχο τη συνεργασία σε ανάλογες διοργανώσεις και στο μέλλον.

Απόδειξη της αποδοχής αλλά και της δυναμικής του αγώνα είναι επίσης οι χορηγίες, που έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε. Οι βασικοί χορηγοί μας συνεχίζουν και φέτος μαζί μας με πολύ πιο μεγάλα και ενισχυμένα πακέτα”.

Ο κ. Γιώργος Μιχαλάκης, τεχνικός διευθυντής της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, ανέλυσε τη νέα διαδρομή του αγώνα, τα σημεία που χρειάζεται προσοχή από πλευράς πολιτών αλλά και της τροχαίας, ενώ μίλησε και για τις αγωνιστικές λεπτομέρειες του Μαραθωνίου. Τόνισε ότι στόχος είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών και ερασιτεχνών και παράλληλα η διαδρομή να αναδείξει το χρώμα και την ιστορία της Ρόδου.

Η νέα διαδρομή των 42,195 χμ. είναι:
Αφετηρία: Η διαδρομή των 42.195 μ. έχει σημείο εκκίνησης: Κέντρο Ρόδου δικαστήρια➢Πλατεία Ελευθερίας➢Οδός Σάββα Νικολάου➢Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢ Οδός Κω➢ Οδός Λέρου➢ Οδός Καλύμνου➢ Ακτή Μιαούλη➢ Κάτω Πέτρες➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού➢ Στροφή 1η στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)➢Οδός Ιαλυσού/Κρητικά➢Κάτω Πέτρες➢ Ακτή Μιαούλη➢ Οδός Καλύμνου➢ Οδός Λέρου ➢Οδός Κω➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢Οδός Σάββα Νικολάου➢ Πλατεία Ελευθερίας ➢Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ Στροφή 2η στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλιθέας➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Μύλοι ➢Στροφή 3η στο ελαφάκι ➢Μαρίνα Μανδρακίου ➢Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Επανάληψη διαδρομής ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας. 2 ΦΟΡΕΣ.

Οι εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν τον Μαραθώνιο: ΕΟΠΚ, Πρόσκοποι Δωδεκανήσου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Ρόδου, ΕΥΘΥΤΑ, Σώμα Ελλήνων Σαμαρειτών, Ποδηλάτες Rodos Cycling Club, Σύλλογος Τριάθλου Απόλλων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ανάδοχη Αγκαλιά, Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Δωδεκανήσου, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, Πρόσκοποι Δωδεκανήσου και Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

SKYROS RUN 2024: Εκπτώσεις 50% στα ακτοπλοϊκά!

Για άλλη μια χρονιά η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία αρωγός στο Skyros Run προσφέρει έκπτωση 50% στα ατομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για όλους τους συμμετέχοντες, για την διαδρομή Κύμη-Σκύρος Περισσότερες πληροφορίες για την
παροχή της έκπτωσης θα δίνονται σε email σε όσους δρομείς δηλώσουν εγκαίρως την συμμετοχή τους εώς τις 10 Ιουνίου 2024.

Για πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια οι ενδιαφερόμενοι δρομείς μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Σκύρος Ναυτικής Εταιρείας.

www.sne.gr

ΕΛΕΝΗ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ SKYROS RUN
2024

Είμαστε υπερήφανοι που η πρωταθλήτρια Ελένη Λευκοπουλου, πρωταθλήτρια στα 800. για άλλη μια χρονιά θα είναι η παρουσιάστρια του 6ου Skyros Run. Με αγάπη για τη Σκύρο και τον αθλητισμό και με αστείρευτη ενέργεια θα υποδεχτεί όλους τους δρομείς ενισχύοντας το ηθικό μας και την διάθεση για ένα αξέχαστο τριήμερο.

Σας περιμένουμε όλους!

Run for fun!
#Be1ofUs
www.skyrosrun.com
www.instagram.com/skyrosrun
www.facebook.com/skyrosrun
www.youtube.com/@skyrosrun934

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»

Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

Μετά τη συμπλήρωση 40 χρόνων από  τη πρώτη διεξαγωγή  της «Ειρηνοδρομίας» ο ιστορικός αγώνας ξεκινά την 5η δεκαετία του ακόμα πιο δυναμικά με κεντρικό μήνυμα «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θέλοντας για άλλη μία χρονιά να μεταφέρει μηνύματα ειρήνης, αλληλεγγύης, ισότητας και συμπερίληψης, αλλά και να δώσει το κίνητρο για δράση σε δρομείς όλων των ηλικιών, κατοίκων του δήμου και όλης της Αττικής, θα προσφέρει την Κυριακή 19 Μαΐου άλλη μία μοναδική αθλητική εμπειρία, όπως ξέρει να κάνει καλά όλα αυτά τα χρόνια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες 10χλμ. & 5χλμ., σε πιστοποιημένη διαδρομή από την World Athletics και την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS), αγώνα 2,5 χλμ. όπου μπορούν να συμμετέχουν ακόμα και μαθητές δημοτικού και αγώνα «Κοινωνικής Ευαισθησίας» 1.000μ. για Α.μεΑ.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού, αλλά και όλων των παράλληλων εκδηλώσεων είναι το Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου, που θα είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της γιορτής ειρήνης, αλληλεγγύης και συμμετοχής.

Ο αγώνας διεξάγεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη μνήμη του αγωνιστική της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη, ενώ έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς κάθε χρόνο υποστηρίζεται το έργο κοινωνικών φορέων.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τα αθλητικά σωματεία ΟΦΚΑ «Οδυσσέας» και Πήγασος Αγίου Δημητρίου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα και το άνοιγμα των εγγραφών θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend