Ο Ημιμαραθωνίος της Αθήνας είναι πρεσβευτής της πόλης στο εξωτερικό

7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας - Athens Half Marathon 2018

Ανοιχτό κάλεσμα στους Αθηναίους, στους Έλληνες, αλλά και στους επισκέπτες της πρωτεύουσας να συμμετάσχουν στον 5ο  Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, έστειλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που πήραν μέρος στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο Ημιμαραθώνιος γίνεται την Κυριακή 20 Μαρτίου σε συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με το Δήμο Αθηναίων και με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής κι όπως επισήμανε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Βογιατζής, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου στις 20.00,  μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν συμμετοχή υποβάλλοντας αίτηση στο Ζάππειο, όπου άνοιξε τις πύλες της, η  έκθεση Ηalf Marathon Expo2016.

Ο 5ος Ημιμαραθώνιος αναμένεται να ξεπεράσει τους 18.000 δρομείς σε όλους τους αγώνες, ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία για τους πρωταθλητές, καθώς αποτελεί τον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και οι νικητές στους άνδρες και στους γυναίκες θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου στο Άμστερνταμ.
OΠρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστος Τεντόμας εκπροσωπώντας τον Δήμο της Αθήνας τόνισε: «Ο 5ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι γεγονός. Είναι μεγάλη διοργάνωση και ευελπιστούμε να πετύχουμε τον στόχο των 20.000 δρομέων. Είναι ένας σταθερός θεσμός για την πόλη μας και βλέπουμε ότι ο κόσμος τον αγκαλιάζει. Οι συμμετοχές είναι αυξανόμενες ενώ θέλουμε να επισημάνουμε τον δρόμο των 3 χιλιομέτρων για τις οικογένειες αλλά και τα 1.000 μέτρα για τα ΑΜΕΑ.

Θέλουμε η διοργάνωση να γίνει πρεσβευτής της πόλης μας, ώστε να αναδείξει τις πτυχές της και να ενισχύσει την τουριστική κίνηση. Όλα αυτά τα χρόνια, ήταν εξαιρετική η συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τον ευχαριστούμε. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας ανακοινώσω και τη διοργάνωση στις 17 Απριλίου του Ποδηλατικού Γύρου και στις 21 Μαϊου, του 1ου Akropolis Run, με τον αγώνα να γίνεται βράδυ γύρω από την Ακρόπολη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους μεγάλους χορηγούς BMWκαι ΑEGEANαλλά και τους υποστηρικτές. Το σύνθημα μας είναι, περισσότερος κόσμος στην Αθήνα, περισσότερη Αθήνα σε όλο τον κόσμο.»

Συνδιοργανωτής του 5ου Ημιμαραθωνίου είναι η Περιφέρεια Αττικής και ο εκπρόσωπος της Σπύρος Πάντζας δήλωσε: «Η σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία και το ευ αγωνίζεσθαι είναι αξίες που δημιουργούν ένα υγιές πρότυπο για τη νεολαία και την κοινωνία γενικότερα. Σε μια κοινωνία που βιώνει μια βαθύτατη κρίση ο αθλητισμός είναι η ιδανική διέξοδος. Ο Ημιμαραθώνιος είναι ένα γεγονός με χιλιάδες συμμετοχές από κάθε γωνία της χώρας και πολλές χώρες του κόσμου χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς. Είμαστε αρωγοί και συνδιοργανωτές και θέλουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα. Ευχόμαστε η διοργάνωση να ξεπεράσει κάθε όριο συμμετοχών.»

Τη σημασία του Ημιμαραθωνίου στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος: «Ο Ημιμαραθώνιος είναι πιλότος για αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Ο ΣΕΓΑΣ έχει τη στήριξη του ΕΟΤ στη διάδοση της φιλοσοφίας του Μαραθωνίου. Ο Ημιμαραθώνιος μόνο θετική συμβολή έχει για την Αθήνα σε μια εποχή μάλιστα εκτός τουριστικής αιχμής.»

O Γενικός Συντονιστής του αγώνα Μάκης Ασημακόπουλος αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες των επιμέρους αγώνων, που εκτός του Ημιμαραθωνίου, είναι τα 5 χλμ, τα 3 χλμ για οικογένειες, τα 1.000 μέτρα για ΑΜΕΑ και Special Olympicsκαι πρόσθεσε: «Ο Ημιμαραθώνιος είναι νέο γεγονός, μόλις ο πέμπτος και έρχεται να γίνει την τρίτη Κυριακή κάθε Μαρτίου ώστε ο Ημιμαραθώνιος να αποτελεί το άνοιγμα της Άνοιξης. Γίνεται τώρα που είναι μήνας διακοπών για τη νεολαία, κυρίως για τους φοιτητές της Ευρώπης και της Αμερικής και θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα προς τη χώρα μας. Να έχουμε έτσι πολλούς ξένους να έρχονται στην Αθήνα στο διάλλειμα των σπουδών τους και να έχουμε έτσι επέκταση τουριστικής σεζόν. »

Ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Βαγγέλης Παπαποστόλου είπε: «Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα όπως και όλοι οι φορείς που υποστηρίζουν την οργανωτική δομή δηλαδή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Τροχαία, το ΕΚΑΒ, και βεβαίως οι εθελοντές. Συνολικά 3000 άτομα θα έχουν στόχο οι πολλοί να τρέξουν με ασφάλεια. Έχουν ανακοινωθεί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας που θα είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα και την άνεση να έρθουν και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών. Θεωρώ επίσης ότι θα δούμε το καλύτερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καθώς υπάρχει και το κίνητρο για τους  νικητές να προκριθούν αυτόματα στο Πρωτάθλημα Ευρώπης. Ο κάθε ένας πάντως από τους συμμετέχοντες θα προσπαθήσει να κατακτήσει το δικό του στόχο.»

Tα Special Olympic Hellasεκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Διονύσης Κοδέλλας: «Θα ήθελα εκ μέρους των Special Olympic Hellasνα ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ για την τιμή που μας κάνει να μας προσκαλεί στους μαραθωνίους και σε όλες τις εκδηλώσεις που κάνει. Τα Special Olympicείναι μία ειδική κατηγορία και για αυτό η πρόσκληση είναι ιδιαίτερη τιμητική. Κάθε φορά που ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας σε έναν τέτοιο αγώνα, η χαρά των αθλητών μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και τώρα που τους είπαμε για τον Ημιμαραθώνιο, μέσα σε δύο ημέρες συγκεντρώθηκαν σχεδόν 250 άτομα. Η χαρά τους είναι μεγάλη όχι μόνο για τη συμμετοχή αλλά και για την ανταπόκριση που έχουν από τον κόσμο που αποθεώνει τους αθλητές των Special Olympicμε κάθε τρόπο και μας βοηθά να στέλνουμε το μήνυμα μας για την καλύτερη δυνατή κοινωνική ένταξη αυτών των τόσο ξεχωριστών ατόμων.»

Ο «οικοδεσπότης» Πρόεδρος του Ζαππείου Γιώργος Χρήστου ανέφερε: «Το Ζάππειο Μέγαρο εδώ και 120 χρόνια παρακολούθησε κάθε στιγμή της ιστορίας της πατρίδας μας και του ελληνισμού. Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων θέλησε να αναδείξει όλες τις πλευρές του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στη χώρα.  Ο Ημιμαραθώνιος είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός κατά τη διάρκεια της Άνοιξης. Αποτελεί μοναδικό αγώνα και μία μεγάλη γιορτή στο κέντρο της  πόλης. Στόχος της διοργάνωσης να μεταβληθεί σε ένα πολύ μεγάλο γεγονός και ταυτόχρονα να  πρεσβεύει ιδανικά  τις αξίες του αθλητισμού.»

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η BMWκαι η AEGEAN, με την εκπρόσωπο του αερομεταφορέα Στέφανο Σαδόπουλο  να αναφέρει: «Ως κύριος εθνικός αερομεταφορέας είμαστε αρωγοί και συνεργοί στην προβολή του τουριστικού προϊόντος. Συμβάλλουμε στην προσπάθεια των αθλητών και στην προβολή της Αθήνας μέσω των καναλιών μας σε 45 αγορές.»

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και τρεις πρωταθλητές:

Κώστας Πούλιος: «Μετά το 2013 που κατέκτησα την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, επιστρέφω φέτος. Με αυτόν τον αγώνα ανοίγει η αυλαία της περιόδου και θέλω να προσπαθήσω να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το δρομικό κίνημα έχει γιγαντωθεί και είναι σημαντικό ότι ο απλός δρομέας πλέον τρέχει δίπλα στον πρωταθλητή.»
Ράνια Ρεμπούλη: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και αποτελεί για μένα τεστ για τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μου είναι η νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αυτομάτως η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενη που ο κόσμος έχει αντιληφθεί τα οφέλη από το τρέξιμο και την άθληση.»
Κώστας Γκελαούζος: «Χαίρομαι για τη συμμετοχή μου στον αγώνα και επιδίωξη μου είναι να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάτι που θα καταφέρω με τη νίκη μου στον Ημιμαραθώνιο. Αυτό το έξτρα κίνητρο για τους αθλητές θα συμβάλλει να υπάρξει έντονος ανταγωνισμός και ο δρόμος να χαρεί από το συναγωνισμό.»

Previous ArticleNext Article

Έκανε την έκπληξη ο «λαγός» Κιπγιέγκο στο Αμπού Ντάμπι

Ο Ρέουμπεν Κιπγιέγκο ήταν ο νικητής στον Μαραθώνιο του Αμπού Νταμπί. Ο Κενυάτης πρωταθλητής, αν και ξεκίνησε ως «λαγός» στη διαδρομή, κατάφερε να νικήσει με χρόνο 2.04.40 και σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ.

Δεύτερος ήταν ο Τζόε Κιμουμέρ με 2.06.21 και τρίτος ο Φικάντου Γκριμά με 2.09.16.

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Βίβιαν Κίπλαγκατ από την Αιθιοπία με 2.21.11, δεύτερη ήταν η Γούντερ Αγιελό με 2.24.03 και τρίτη ήταν η Γέσι Κολάγιου με 2.24.28.

Συμβουλές για τρέξιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες από έναν ειδικό

Πολλοί λένε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες για τρέξιμο είναι ιδανικές, όμως για να είναι αποτελεσματικό και ευχάριστο το τρέξιμό σας και να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα πρέπει να εφαρμόζετε ορισμένους κανόνες.

Κανόνας 1: Ζέσταμα και ασφάλεια

Όλα ξεκινούν με ένα καλό ζέσταμα και την ασφάλεια. Μην τα παραμελείτε. Κάντε τις κατάλληλες ασκήσεις πριν και φορέστε ρούχα που να μην σας κάνουν… αόρατους.

Κανόνας 2: Μην ντύνεστε σαν κρεμμύδια

«Μην ντύνεστε σαν το ανθρωπάκι της Michelin, γιατί ο υπερβολικός ιδρώτας θα παγώσει τα ψωμάκια», είναι η πρώτη συμβουλή του ιδρυτή του μαραθώνιου στον Βόρειο Πόλο, Richard Donovan, ενώ στη συνέχεια προσθέτει: «Μία από τις ειρωνείες του να τρέχεις στο κρύο είναι η υπερθέρμανση του οργανισμού».

Εντάξει, οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με τον Βόρειο Πόλο, ούτε φυσικά με τις βόρειες και κεντρικές χώρες τις Ευρώπης. Οι κανόνες, ωστόσο, παραμένουν ίδιες σε κάθε περίπτωση, ειδικά σε αγώνες που έχουν να κάνουν με υψόμετρο.

Τα ρούχα παίζουν σημαντικό ρόλο, διότι μπορεί πριν ξεκινήσετε ένα μπουφάν να σας κρατάει ζεστούς, όταν τρέξετε, όμως, η εφίδρωση θα μουσκέψει τα ρούχα σας και ο ιδρώτας θα παγώσει πάνω στο σώμα σας. Έτσι αντί να ανέβει η θερμοκρασία του σώματός σας, θα πέσει. Πιο ελαφρια ρούχα (π.χ. αντιανεμικό) να μπορείτε να τα βγάλετε και να αποθηκεύσετε σε μια τσέπη, ίσως είναι πιο χρήσιμα.

Κανόνας 3: Στεγνά πόδια

Ο Donovan είναι οικονομολόγος από την Ιρλανδία, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία στο τρέξιμο στο κρύο, καθώς είναι ο πρώτος που ολοκλήρωσε μαραθώνιο στο Νότιο Πόλο σε θερμοκρασίες -50°C. «Δεν θυμάμαι τον χρόνο που έκανα, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν πραγματοποίησα ατομικό ρεκόρ», υπογράμμισε ο 50χρονος για το επίτευγμά του, και εξήγησε πως πρέπει να προπονούμαστε για να συνηθίσουμε τις χαμηλές θερμοκρασίες: «Μία καλή προσέγγιση θα ήταν να δοκιμάσετε να τρέξετε μεγαλύτερες αποστάσεις μέσα στο κρύο, προκειμένου να συνηθίσουν τα πόδια σας. Επιπλέον, να επιλέξετε ειδικά παπούτσια ανάλογα το δρόμο που τρέχετε, αλλά αν είναι δυνατόν να είναι αδιάβροχα.

Κανονας 4: Προστατέψτε άκρα και κεφάλι

Η στεγανοποίηση παίζει το ρόλο της… », τονίζει ο Ιρλανδός, σημειώνοντας πως αν χρησιμοποιείτε γάντια, τα μονοκόμματα γάντια είναι καλύτερα από τα κανονικά, καθώς επιτρέπουν τον αέρα να κυκλοφορεί. Επίσης σε ακραίες συνθήκες ψύχους και αέρα, προτρέπει όσους θέλουν να τρέξουν να φορούν, σκούφο, γυαλιά και μάσκες προσώπου για να προστατέψουν το κεφάλι, τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα τους. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κεφάλι το χειμώνα, είναι η βασική διαρροή θερμότητας στον άνθρωπο και καλό είναι να το προστατεύουμε για να διατηρούμε την εσωτερική μας θερμοκρασία. Ένα καπέλο ή ένας σκούφος μπορούν να μας κάνουν τη… δουλειά.

Κανόνας 5: Πιείτε κάτι ζεστό

Τέλος, για τα θέματα διατροφής ο Donovan αναφέρει πως καλό είναι κάποιος να αποφύγει το νερό και να προτιμήσει κάτι ζεστό. Μία ζεστή σούπα ή ζεστό καφέ ή κάτι ακόμα καλύτερο που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ. Με αυτόν τον τρόπο και θα ενυδατωθείτε και θα ανεβάσετε τη θερμοκρασία σας.

Κανόνας 6: Αλλάξτε ρούχα

Μετά το τέλος του αγώνα να έχετε μαζί σας στεγνά ρούχα και να αλλάξετε αμέσως. Να μην αφήσετε τον ιδρώτα να παγώσει πάνω σας. Προστατευτείτε σε ένα κλειστό χώρο και αλλάξτε. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, βρείτε ένα σημείο που δεν φυσάει αέρας και κάντε γρήγορα. Αν δεν το κάνετε κινδυνεύετε από βαρύ κρυολόγημα.

Είπαμε, δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, ωστόσο, αν ακούτε-διαβάζεται συμβουλές από ανθρώπους με εμπειρία, μπορείτε να τις προσαρμόσετε στις ανάγκες του κλίματός μας και κυρίως δικές σας ανάγκες.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε επίσης ότι οι χειμερινές προπονήσεις βοηθούν τον οργανισμό να είναι πιο δυνατός απέναντι σε κρυώματα και γρίπες.

Διαβάστε ακόμα: Τι προκαλεί στους πνεύμονες των δρομέων ο παγωμένος αέρας;

H Λαμία τρέχει την Κυριακή στα Santa Claus Βίκος Street Relays και χορεύει με τους REC!

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στη Λαμία, συνεχίζεται το φεστιβάλ σκυταλοδρομιών δρόμου με τη διεξαγωγή του Santa Claus Βίκος Street Relays, με ώρα έναρξης στις 11:00.

Aμέσως μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει live εμφάνιση από το συγκρότημα REC που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους!

Οι εγγραφές είναι δωρεάν και συνεχίζονται το Σάββατο 9.00 – 14.30, στο κατάστημα  της WATT + VOLT, Mεγάλου Χορηγού του Αγώνα, Υψηλάντου 92-94.

Η παράδοση του υλικού αλλά και εγγραφές μπορούν να γίνουν στη Γραμματεία του Αγώνα, στην Πλατεία Λαού το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου από 16:30 ως 21:00 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, από 8:00 ως 11:00 π.μ.

Το πρόγραμμα στη Λαμία  συμπεριλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα:

11:00            Διεξαγωγή αγώνα Street Run 5.000μ.

11:45            Διεξαγωγή αγώνα Street Relays 4×1000μ.

12:15           Βραβεύσεις νικητών Street Run 5.000μ. και Street Relays 4×1000μ.

12:30            Διεξαγωγή αγώνα Kids Relays 4×50μ., 4×100μ

13:00             Live με τους REC

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Αναγέννηση Λαμίας και τον αρχαιότερο ελληνικό σύλλογο Ερμής 1877.

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο Ονομαστικός Χορηγός των Street Relays για έκτη συνεχή χρονιά, ενώ η WATT+VOLT, η κορυφαία ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενέργειας, είναι ο Μεγάλος Χορηγός των αγώνων. Επίσημος Χορηγός είναι η Interwetten, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names στο χώρο του online gaming, το οποίο συνδυάζει κορυφαία ασφάλεια και αξιοπιστία. Μεγάλοι υποστηρικτές είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η νo 1 θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, η Arla Protein και τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport.

Η πόλη του Ζωγράφου γιορτάζει με το Zografou City Run

Μία νέα σελίδα στο δρομικό κίνημα του Ζωγράφου ανοίγει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου με τη διεξαγωγή του Zografou City Run στις 10:00 με επίκεντρο τη Βίλα Ζωγράφου.

Θα γίνουν αγώνες 1.000 μέτρων για μαθητές δημοτικού, 2,5 χλμ. και 5 χλμ. με διοργανωτές τo NΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μαζί με τον ΓΑΣ Ιλισός, τον ΠΑΣ Ζωγράφου και τον ΣΑΠΠΑΖ.

Η παραλαβή του υλικού (αριθμός, t shirt, backpack), αρχίζει το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου εντός της Βίλας Ζωγράφου από τις 11:00 έως τις 18:00 και θα συνεχιστεί την Κυριακή πριν τον αγώνα, από τις 8:30 έως τις 11:00.

Τις ίδιες ώρες, μπορούν να γίνουν και εγγραφές για τις αποστάσεις των 1.000 μ. και των 2,5 χλμ, καθώς τα 5 χλμ. είναι sold out!

Το Πρόγραμμα των αγωνιστικών εκδηλώσεών έχει ως εξής:

Κυριακή 8/12/19

08:30 – 11:00:Λειτουργία Γραμματείας Αγώνα. Βίλλα Ζωγράφου

10:00: Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ.

11:10: ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

11:15:Εκκίνηση αγώνα 2,5 χλμ.

12:00: Εκκίνηση αγώνα 1.000μ.

12:00 -12:30:Απονομές

Kλειστοί δρόμοι στο Δήμο Ζωγράφου

Λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου και με τη σύμφωνη γνώμη της Τροχαίας Αττικής, θα είναι κλειστοί οι εξής δρόμοι στο διάστημα 09.00 – 12.30:

Λεωφόρος Αλέξανδρου Παπάγου,

Γεωργίου Παπανδρέου ως το ύψος της οδού Υπολοχαγού Καββαθά

Γρηγορίου Κουσίδη,

Κρήτης,

Αγίας Ελένης

Μυκόνου

Οδός Γεωργίου Ζωγράφου

Οι οδηγοί καλούνται να αποφύγουν τις μετακινήσεις και στους δρόμους που περικλείονται μέσα στις συγκεκριμένες οδούς, καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για τα οχήματα να περάσουν από τους κλειστούς δρόμους.

Με την ολοκλήρωση του δρόμου των 5 χλμ. Περίπου στις 11:30 θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Λεωφόρου Αλέξανδρου Παπάγου, από το ύψος της Πλατείας Γαρδένιας και κάτω.

Για πληροφορίες

culturezografou.com

https://www.facebook.com/ZografouCityRun

Υπάρχει περίπτωση το τρέξιμο να «καίει» τους μύες σας;

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το τρέξιμο συνεισφέρει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς καθως και ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος!

Όμως, ποιός είναι ο ρόλος του όσον αφορά την συντήρηση των μυών. Όταν τρέχετε, παίρνετε ενέργεια είτε από την παροχή γλυκογόνου από το σώμα σας, που συνήθως προέρχεται από υδατάνθρακες ή από τα αποθέματα λίπους.

Είναι λοιπόν επιθυμητό κατά το τρέξιμο να καίτε γλυκογόνο και λίπος. Αν αυτό ισχύει και για τους μυς σας ωστόσο, δεν είναι αντίστοιχα επιθυμητο.

Είναι μια πιθανότητα

Το να χάνεται (και) μυϊκή μάζα από το τρέξιμο είναι μια πιθανότητα, αλλά τα καλά νέα είναι πως με τη σωστή διατροφή και την κατάλληλη άσκηση, αυτό μπορείτε να το αποφύγετε.

«Αν τρέχετε μόνο και δεν κάνετε σκληρή δουλειάν σε επίπεδο ασκήσεων, τότε είναι πιθανό να χάσετε κάποια μυϊκή μάζα», λέει ο Μάικλ Φρεντέρικσον, καθηγητής και διευθυντής φυσικής και αθλητικής ιατρικής στο Στάνφορντ.

Το μυστικό είναι να συνδυάζεται το τρέξιμο και με άλλα είδη γυμναστικής μέσα στην εβδομάδα.

Αυτό εξασφαλίζει ότι συνεχίζετε να ενισχύετε και να χτίζετε τους μύες σας ορισμένες μέρες και άλλες μέρες, όταν τρέχετε δηλαδή, ενισχύετε την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.

Η διατροφή παίζει επίσης πολύ μεγάλο ρόλο. «Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσλάβει αρκετές θερμίδες πριν τρέξετε γιατί παρά το γεγονός ότι ένα ελαφρύ έλλειμμα θερμίδων μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος κατά το τρέξιμο, η υπερβολικά μείωση θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκές απώλειες», λέει ο Δρ Φρεντέρικσον.

Ο ρόλος της πρτωτεϊνης

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετή πρωτεΐνη, καθώς αυτή βοηθάει στην ανοικοδόμηση των μυών σας. Επίσης, τρώτε μετρημένες ποσότητες καλών λιπών, όπως το αβοκάντο και τα καρύδια, τα οποία είναι καλές πηγές θερμίδων για να σας κρατήσουν πλήρεις και να σας δώσουν ενέργεια, που κρατάει περισσότερο σε σχέση με αυτή που σας δίνουν οι υδατάνθρακες.

Τέλος, από τη μεριά της, η Σάντερ Ρούμπιν, ειδικός αθλητικών φαρμάκων στη Northwestern Medicine, τονίζει: «Οι μυες του σώματός σας ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Μπορείτε να λάβετε διάφορα μέτρα για να αποφύγετε το δυνητικό μειονέκτημα της αποδυνάμωσης των μυών, όπως η βελτίωση της αντοχής και της συνολικής δύναμης του σώματος».

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα φτιάξετε κοιλιακούς μέσα από το τρέξιμο 

Κλείστε θέση στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο Μαραθώνιο της άνοιξης ξεκινά στις 2ο Δεκεμβρίου, με την επίσημη έναρξη των εγγραφών για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου και τα παράλληλα αγωνίσματα του, που θα γίνει για 7η χρονιά, στην πανέμορφη πόλη της Αργολίδας.

Οι δρομείς που θα δηλώσουν συμμετοχή θ’ απολαύσουν έναν αγώνα που συνδυάζει τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές με μία μεγάλη, με πολλές παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, γιορτή, στον ομορφότερο προορισμό της χώρας το Ναύπλιο!

Ο 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου θα γίνει στις 8 Μαρτίου του 2020 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο και τα αγωνίσματα των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. στο website www.nafpliomarathon.gr και στο Face Book της Διοργάνωσης: https://www.facebook.com/NafplioMarathonGR/

Οι εγγραφές γίνονται ήδη ηλεκτρονικά μέσα από την σελίδα της διοργάνωσης https://www.nafpliomarathon.gr/engrafes/eidi-engrafis/

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι ένα αθλητικό δρομικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία πρωτοποριακή Διοργάνωση που στο πλαίσιό της έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο αθλητικό, συμμετοχικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό! Η Διοργάνωση γίνεται με την πιστοποίηση των θεσμικών οργάνων της της Πολιτείας του ΣΕΓΑΣ και της AIMS.

Στόχος της Διοργάνωσης είναι:

  • να παρέχει ένα αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών, πρότυπο στο είδος του, αντάξιο των μεγάλων αθλητικών Διοργανώσεων του παγκόσμιου γίγνεσθαι.
  • να προάγει την αθλητική παιδεία και την αξία της διά βίου άσκησης για την υγεία ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες μέσα από τη συνεργασία της με την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • να παράγει πολιτισμό και να λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη προόδου και ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.
  • να προβάλλει το Ναύπλιο και την Αργολίδα, τις ομορφιές τους καθώς και τη μακρά και αξιοσημείωτη πολιτιστική τους κληρονομιά και παράδοση.
  • να καθιερώσει το Ναύπλιο ως αθλητικό τουριστικό προορισμό και στο εξωτερικό.
  • Να αναδείξει την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2020 είναι αφιερωμένη στο κοινωνικό έργο του Συλλόγου ‘ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’.

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε όλους στο όμορφο Ναύπλιο στη Διοργάνωση κι στις εκδηλώσεις του 7ου Μαραθωνίου Ναυπλίου!

x

Send this to a friend