Το SUP είναι η… τρέλα που σου αλλάζει το καλοκαιρί!

Το SUP έχει μπει τόσο δυναμικά στο χώρο των σπορ της θάλασσας, είναι τόσο αναπτυσσόμενο, και με διαφορετικά στυλ, που μόνο δύο πράγματα το χαρακτηρίζουν προς το παρόν σταθερά: Ο αναβάτης στέκεται όρθιος πάνω σε ένα σκάφος στυλ longboard-surf, και χρησιμοποιεί σαν κινητήριο μοχλό ένα μακρύ μονόπλευρο κουπί, σαν προπέλα ώστε να κινείται εμπρός.

Φαίνεται ότι το SUP, σε κάποια του μορφή, υπάρχει για χιλιάδες χρόνια. Αρχαίες φυλές από την Αφρική και τη Νότια Αμερική χρησιμοποιούσαν κανό ή άλλα σκάφη, και ένα μακρύ ξύλο σαν προπέλα, για να ταξιδεύουν, να ψαρεύουν, και να παίρνουν κύματα.

Τα τελευταία χρόνια το SUP αναπτύσσεται και στην Ελλάδα με γοργούς ρυθμούς και πλέον υπάρχουν μεγάλες και μικρές διοργανώσεις όρθιας κωπηλατοδρομίας.

Είναι μια άσκηση που γυμνάζει τα χέρια, τους πλάγιους κοιλιακούς, τον κορμό αλλά και τους τετρακέφαλους, λόγω στάσης πάνω στην σανίδα.

Εκτός αυτού χρησιμοποιείται πια και για θαλάσσια γιόγκα, ενώ είναι δεδομένο ότι θα κλέψει την καρδιά σας αν το δοκιμάσετε.

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το SUP; Εμείς πήγαμε και μάθαμε. Μα γιατί είναι εύκολο και διασκεδαστικό. Μια σανίδα, ένα κουπί, ορισμένες οδηγίες από τους επαγγελματίες δασκάλους και… φύγαμε.

Πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση και για τους δρομείς και αυτός είναι ο λόγος που πλέον σε πολλές δρομικές ή τριαθλητικές διοργανώσεις ανά την Ελλάδα, στις παράλληλες δράσεις γίνονται αγώνες SUP.

Μια από τις πρώτες εταιρίες στο χώρο είναι η BIC η οποία συμμετέχει σε διάφορα event δρομικά και μη το καλοκαίρι.

Δείτε το πρόγραμμα των SUP Event και μη διστάσετε να πάρετε μέρος:
SyrosSyra on Sup  ( Αγωνας)17-18/6
CorfuTBC1-2/7
Porto RaftiGIRLS CAMP26-27/8
AtticaGREECE ON BOARD FESTIVAL Attica2-3/9
NaypaktosCross The Bridge ( Αγωνας)16-17/9
SchiniasΤελικος HSSA ( Αγωνας)  – Καραβι Σχοινιας1/10
SpetsesSPETSES MINI MARATHON6-8/10
PylosNavarino Challenge13-15/10

 * Οι φωτογραφίες είναι από το Spetses Mini Marathon και το Spetsathlon όπου η BIC διοργάνωσε με επιτυχία SUP Events

Σχόλια