Παγκόσμιο ρεκόρ: Ο 85χρονος Εντ Γουίτλοκ έτρεξε Μαραθώνιο σε κάτω από 4 ώρες!

Φορώντας 15 ετών παπούτσια που έχει για το τρέξιμο, ο Ed Whitlock αγωνίστηκε μέσα από τον άνεμο και τη βροχή την Κυριακή που μας πέρασε στον Μαραθώνιο του Τορόντο. Και θα πει κανείς, εντάξει, τι το περίεργο έχει αυτό; Όλοι έχουμε παλιά παπούτσια.

Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι εκεί. Ο Ed Whitlock έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ την κατηγορία 85-89 ετών και κατάφερε να τερματίσει σε 3:56:33 γκρεμίζοντας το ρεκόρ που κρατούσε από το 2004 με 4:34:55.

Μάλιστα ο ίδιος ο 85 χρόνος δρομέας, δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος, αφού περίμενε κάτι καλύτερο, δεδομένου ότι είχε ξεκινήσει αρκετά καλά, ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν με το μέρος του, αφού ο αέρας και η βροχή ήταν οι συνθήκες που επικρατούσαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Όπως τόνισε στο BBC την επόμενη μέρα, στόχος του ήταν ένας χρόνος κάτω από τα 3:50:00, ωστόσο, δεν τα κατάφερε, αν και είχε καλό πέρασμα στο πρώτο μισό του αγώνα, αφού στη συνέχεια έπεσε λίγο. «Στόχος μου ήταν να τερματίσω σε τρεις ώρες και 50 λεπτά, όμως περίπου στα μισά της διαδρομής κατάλαβα ότι αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο», είπε.

Ο Βρετανοκαναδός δρομέας είναι φαινόμενο. Ξεκίνησε να τρέχει πριν τα 20 του χρόνια, σταμάτησε και άρχισε πάλι στα 40 του. Κατάφερε να τρέχει στα 70 του χρόνια μαραθώνιο στα 2:54:00. Και όπως αντιλαμβάνεστε συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο. Πλέον κατέχει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στις κατηγορίες 70-74, 75-79, 80-84 και 85-89.

Ο ίδιος προτιμάει να κάνει προπόνηση στην περιοχή γύρω από το σπίτι του, δεν έχει καινούρια παπούτσια, ρολόγια, και άλλα γκάτζετ και τονίζει: «Δεν είναι ότι δεν τα συμπαθώ, απλά έχω συνηθίσει αλλιώς. Δεν είμαι τόσο οργανωτικός για να τα ρυθμίζω όλα και τόσο φιλόδοξος. Πιστεύω ότι θα χάνω χρόνο από το τρέξιμο, αν τα είχα όλα αυτά».

Σχόλια