Οι καλύτερες εφαρμογές στο κινητό για θέματα διατροφής

H υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του σώματος. Η τροφή βοηθά στην παραγωγή ενέργειας, αναπτύσσει και αντικαθιστά κύτταρα και ιστούς, προστατεύει από μολύνσεις, βοηθά στην ανάρρωση από ασθένειες και οδηγεί σε χημικές διεργασίες όπως είναι η πέψη.

Τα θρεπτικά συστατικά όπως οι υδατάνθρακες, τα λίπη και οι πρωτεΐνες, είναι απαραίτητα για έναν υγιή οργανισμό. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα όπως η βιταμίνη C και το μαγνήσιο, βοηθούν στο να έχετε μια σωστή σωματική λειτουργία.

Όλοι γνωρίζουμε πως για την απώλεια βάρους είναι απαραίτητη η σωματική άσκηση και το κάψιμο περισσότερων θερμίδων σε σχέση με αυτές που προσλαμβάνουμε με τις τροφές. Ωστόσο η παρακολούθηση των πόσων θερμίδων καταναλώνουμε και πόσων προσλαμβάνουμε, είναι μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση.

Ακολουθεί λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές του 2016 που σχετίζονται με θέματα διατροφής. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν στην παρακολούθηση της κατανάλωσης υδατανθράκων, στον εντοπισμό τροφικών δυσανεξιών, στο πόσο νερό πίνετε σε καθημερινή βάση και σε πολλά ακόμη.

  1. Calorie Counter & Diet Tracker by MyFitnessPal

Η εφαρμογή αυτή προσφέρει μια από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων με πάνω από 5.000 τρόφιμα. Παρακολουθείστε την πορεία της δίαιτάς σας, την άσκησή σας, χρησιμοποιείστε το barcode scanner που διαθέτει ώστε να τσεκάρετε τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ. Η εφαρμογή είναι συμβατή με το iPhone, iPad και iPod touch.

  1. Carbs Control

Αν ψάχνετε τρόπο να ελέγχετε το σύνολο των υδατανθράκων που καταναλώνετε, αυτή είναι η κατάλληλη εφαρμογή για εσάς. Είναι ιδιαιτέρως βοηθητική για όσους ακολουθούν εξειδικευμένες δίαιτες όπως του διαβήτη, η δίαιτα Atkins ή η δίαιτα South Beach. Η εφαρμογή είναι συμβατή με Android, iPhone και iPad.

  1. Food Intolerances

Eχετε μήπως δυσανεξία ή αλλεργία σε συγκεκριμένα τρόφιμα; H εφαρμογή αυτή θα βοηθήσει ώστε να διαχειριστείτε ορθότερα το διατροφικό σας πρόγραμμα. Εχει καταχωρημένα πάνω από 700 τρόφιμα που δεν ενδείκνυνται για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, εμφανίζουν μια ευαισθησία στην λακτόζη ή δεν απορροφά πλήρως ο οργανισμός τους  υδατάνθρακες. Είναι συμβατή με το iPhone, iPad και iPod touch.

  1. Waterlogged

Το νερό είναι σημαντικό για την σωστή λειτουργία του σώματος και η εν λόγω εφαρμογή βοηθά να ελέγξετε τις ποσότητες που καταναλώνετε. Έχει προσαρμοστή παρακολούθησης που σας επιτρέπει να τσεκάρετε την κατανάλωση σας ανά ημέρα, εβδομάδα ή ένα έτος. Η εφαρμογή είναι συμβατή με το iPhone, iPad και iPod touch.

  1. My Diet Coach

Η εφαρμογή αυτή διαθέτει ποικιλία «εργαλείων» που βοηθούν ώστε να ακολουθήσετε ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής. Δημιουργείτε το δικό σας avatar, καταγράψτε τα κιλά και τις μετρήσεις του σώματός σας, ορίστε προκλήσεις που θα προσπαθήσετε να πετύχετε, συνδεθείτε στο ημερολόγιο διατροφής σας καθημερινά, ορίστε υπενθυμίσεις σχετικά με την διατροφή σας. Η εφαρμογή είναι συμβατή με το iPhone, iPad και iPod touch.

ΠΗΓΗ: theactivetimes.com

Σχόλια